Kávé mennyire egészséges?
Ezek szerint csak az az egészséges, amiben sok a tápanyag? Zsír, cukor. stb... Abban van bőven tápanyag, akkor az egészséges? Ja, amúgy én 3,5%-os tejet iszom, mert annak van íze, akkor az egészséges, mert sok a tápanyag benne, nem? Vagy izéééé... az az egészséges, amiben kevés a zsír és a kalória, mert az nem hizlal, és nem rakódik le az erekben a koleszterin?
A fehér kenyér egészséges, mert abban sok a tápanyag, a teljes kiőrlésű, korpás meg egészségtelen, mert abban kevés?
Most teljesen összezavarodtam, hogy van ez a tápanyag/egészségesség összefüggés?
Látom,hogy teljesen összezavarodtál,össze vissza beszélsz.
A tejben nincs tápanyag mivel a pasztőrözés által szépen kinyírnak minden mikroorganizmust,hogy nehogy még véletlen megromoljon.
A cukorban nincs tápanyag mivel a feldolgozás soárn megfosztották fehérjéitől, enzimjeitől, vitaminjaitól, ásványaitól ami eredetileg a cukornádban, vagy a cukorrépában volt. Ami megmaradt az tiszta, finomított szénhidrát azaz üres,felesleges kalória.
A zsír makrótápanyag tehát szükség van rá,nem is kicsit.
Nem,a 3.5%-os tej semmivel nem jobb mert előbb azt is ugyanúgy "kinyírják" majd szépen visszadúsítják tejszínnel.
Kalória kell,zsír kell,fehérje kell. Ezek az alapok legyen ennyi elég.
Az már nagyon nem mindegy,hogy a kalóriát milyen minőségben.arányban viszed be.
Pl.legyen 2000 kcal.Beviheted a többszörösen telítetlen zsírsavakból,a lassú felszívódású ch-ból és minőségi fehérjéből és persze ugyanezt a mennyiséget megteheted transzzsírokból,gyors felszívódású ch-ból és proteinszeletből....a különbség az,hogy ettől határozott időn belül beteg leszel és mindennap éhezni fog mert tápanyagban szegények.
Így érthető?
Sajnálom, de most még jobban összezavartál. Azt írod, fehérje és zsír kell, de az a (zsíros) tejben nincs, mert a pasztőrözéssel kinyírják a mikroorganizmusokat. Most akkor mikroorganizmus kell, vagy zsír, vagy mi? Vagy miért lenne kevésbé tápláló ugyan az a zsír, ha a tejből kiveszik a zsírt, majd visszarakják? Már abban az esetben, ha ez így lenne, de biztos nincs így. Ez csak a tej gyártójára nézve lenne egészségtelen, mert nagyban megdrágítaná az előállítást.
És miért lenne egészségtelen az, amiben nincs tápanyag, pl. zabkorpa? Vagy tea? Netán tiszta víz?
Vagy a kérdésre visszatérve: miért egészségtelen a kávé? Vagy ha önmagában egészséges, tejjel meg egészségtelen, arra miért magyarázat az, hogy mert a tejben nincs tápanyag? Miért, az üres kávéban van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!