Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Miből készül a gyümölcstea?

Miből készül a gyümölcstea?

Figyelt kérdés
Ízesített tea vagy szárított gyümölcs darabkák és nincs is benne tea? Nemrég belekukkantottam egy cseresznye+eper ízű filterbe, de nem úgy nézett ki, mintha tea is lenne benne, hanem csak szárított gyömölcsdarálmány.

2016. okt. 13. 01:29
1 2
 11/13 TR75 ***** válasza:
49%

Na, igen. Én konkrétan úgy értettem, hogy mondjuk az áfonyateában van áfonya, attól áfonyatea és így tovább, az áfonyás gyümölcstea pedig olyan, amilyennek a gyárban összekavarják, ha van benne áfonya, akkor ez egy jó kör volt, ha nincs benne, akkor aromával majd felturbózzák. Gyümölcstea az utóbbi is, mert alma, meg csipkebogyó, meg hibiszkusz keveréke (azt csak mellékesen jegyzm meg, hogy a marketingesek a szóhasználat terén - is - nagyon kreatívak tudnak lenni :-D ).

Bár igazából nem tudom, az idézett mondat mely részéről vitatkoznál :-D

(Hogy van benne a névadó gyümölcsből, vagy hogy "általában", vagy hogy "drágább", vagy hogy "általában drágább" :-D)

2016. okt. 14. 03:23
 12/13 Andizsuzsi ***** válasza:
57%

Az általában drágábbal. Ha megnézed a linkelt cikket, akkor látod, hogy a Tesco saját márkás gyümölcsteái magasan a legjobb minőségűek sok márkás és drága (és minden gyerekeknek reklámozott) teánál, magas gyümölcstartalommal (abból a gyümölcsből, ami a hibiszkuszon és almán kívül rajt a dobozon) és van olyan, amiben egyáltalán nincs aroma.

Ez nem a reklám helye, csak azt próbáltam meg mondani, hogy közel sem biztos, hogy a drága gyümölcstea a jó minőségű.

Egyebekben egyetértünk :)

2016. okt. 14. 08:23
 13/13 TR75 ***** válasza:
49%

Ezért írtam, hogy "általábban drágább" :p

Mert nem minden esetben drágább valóban. Sőt, időnként bele lehet futni kifejezetten vacak cuccokba a drágább kategóriában is :S

2016. okt. 14. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!