Melyik a kedvenc teád és miért?
Sima normál fekete teák. Pl. Earl Grey, Darjeeling, English Breakfast, Assam.
Szóval a lényeg, hogy fekete tea legyen, mindenféle ízesítés nélkül.
Általában Lipton Yellow Labelt szoktam venni. Ha valami különlegesebbre vágyom, akkor Assam, csak azt ritkán találok.
Menta ,mert frissít,javítja az emésztést és finom rooibos, mert bármikor jó kedvre derít és finom
hibiszkusz virág, a téli megfázásra melegen és a nyári forróságban hidegen,mert szetetem savanykás gyümölcsös ízét.
Nem szeretem a filteres teákat,mert nem tudni miből készül.
Jó fűszeres rooibos, vagy mostanában rákaptam a gyümölcsös teákra, meggyes, szilvás, erdei gyümölcsös pl. Ezekbe teszek egy kanál barna cukrot, amúgy nem szoktam ízesíteni.
Ha beteg vagyok mindig kamillateával kezdek, a gyógyteák közül ennek az ízét is szeretem.
Zöldtea, ha ízesítés is számít, akkor kaktusz fügével. Egész kis gyűjteményem van belőle. Az olcsó, diszkont cucctól, a minőségi darabokig.
Fanyar az íze, az elkészítése nálam rituálé (ami nekem olyan mint egy személyes meditáció - ha képes lennék ilyesmire), lendületet ad a naphoz.
Minden reggeli és ebéd mellé fogyasztok egy csészével. Reggel segít rápörögni a napra, délben pedig hatásos a kajakóma ellen.
Igazából mindig más, kísérletezni szerek. Viszont az az egy fontos, hogy csak jó, kimért szálas teát iszom, a minőség nagyon lényeges kérdés számomra.
A citromfüves zöldteát pl.nagyon kedvelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!