A tea ettől még iható?
A megromlásnak vannak feltételei ha már ez a téma (részben). Nedvesség, hő, fény, levegő (oxigén), szennyezés. A tea szárított dolog így szinte korlátlan ideig eláll, persze megfelelő körülmények között tartva. Az ételeke szavatossága nem az ehetetlenségre vonatkozik amit a fogyasztóvédelem is megerősített. Neten utánanézhetsz. Ha küllemre rendben van, szín szag állag szempontjából és ízre is jó akkor ehető. Talán extrém idő után azért megfontolandó mert van ami bírja de más meg nem. Húskonzervet 10 év után biztos nem érdemes kipróbálni. :) Régen többféle tartósítást is kitaláltak amiket ma is használunk. Egyik a szárítás, szárítottak kb mindent, halszeleteket, egyéb húsokat, zöldséget gyümölcsöt. Aztán volt a sózás ami szintén tartósít. Már az ókorban is csináltak lényegében konzervet, cserép edényeket cserép tetővel viasszal lezártak. Találtak ókori mézet és a vizsgálatok szerint még ehető volt (Smithsonian Intézet), de légmentesen volt lezárva és földben is volt ami viszonylag hűvösebb. Mondjuk a kutatóknak nem az íze volt lényeges hanem megvizsgálhatták az akkori méz összetételét, egyéb belekerült dolgokat, virágport, ilyeneket.
Ha nem napon volt hanem szekrényben, ki sincs bontva az jó lesz, még aromára se rossz. Ráadásul csak pár hónap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!