Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Mennyi kávét ihatok?

Mennyi kávét ihatok?

Figyelt kérdés
21 éves férfi vagyok, soha nem kávézom, de mostanság sokat kell tanulnom és néha nem vagyok fáradt ezért alszok vagy 6 órát ami még nem vészesen kevés, de ahhoz, hogy képes legyek tanulni délután 1 maximum 2 kávét meg kell innom. Sajnos csak ez a nescafe strong 3 az 1 ben kávé van ami persze nem sok kávét látott. De mégis mennyire egészségtelen? Nem akarom az egészségem rovására menni. Úgy gondolom inkább ez mint az energia ital.

2015. nov. 25. 13:04
 1/2 anonim válasza:
4-erőset is ihatsz!
2015. nov. 25. 18:41
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha nem akarod, hogy az egészséged romoljon akkor ne instant kávét igyál. Ha mindenképp kávéval szeretnéd ébren tartani magad, inkább igyál hagyományos otthon készített kávét (espresso, mokka vagy filter). Ugyan drágább lesz, de finomabb és egészségesebb. Egy csésze espresso ÁTLAGOSAN 90mg koffeint tartalmaz, kávéfajtától függően és a kávé mennyiségétől függően ez változhat, mondjuk 65-120mg tartományban (persze ennél több is van de ez a jellemző). Egy ÁTLAGOS felnőtt ember számára napi 400mg koffein nincs ártalmas hatással, persze egyénfüggő a tolerancia. 400mg fölött már túlzottnak számít a koffeinbevitel. Tehát egy átlagos felnőtt napi 3-5 csésze kávét bármi negatív következmény nélkül megihat. Én mondjuk nem ajánlanék 2, maximum 3 csészénél többet, mert rengeteg embernél kialakul egyfajta koffeinfüggőség. Ha ez történik, akkor az egészséged rovására ment a kávézás. Egyébként a kávé mellett a fekete tea is nagyon jól ébren tart, egy próbát megér szerintem.
2015. nov. 27. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!