PronarancsX kérdése:
18 év alatt lehet még energiaitalt venni?
Figyelt kérdés
2015. nov. 3. 20:53
4/23 anonim válasza:
Igen, csak koffein és B vitamin.
5/23 anonim válasza:
Honnan veszed, hogy nem lehet venni?
6/23 anonim válasza:
Alkoholt és cigit nem, de az energia italban egyik sincs. 3 éves is vehet.
7/23 anonim válasza:
Vagy 5-6 éve mikor a piros watt dobozán 18-as karik volt, akkor velem párszor szórakoztak hogy nem adhatnak ki energiaitalt 18 alatt, de hamar befejezték. A törvény szerint dohányárut és szeszesitalt nem adhatnak ki 18 alatt, koffein tartalmú terméket úgy tudom 14 alatt nem adhatnák ki, de ezt gyakorlatilag leszarják a 10 éveseknek is adnak energiaitalt boltokban. Egyszer viszont mikor a coca-cola reklámként 1.5 decis dobozos kólákat osztogatott, emlékszem hogy kifutott a sok kis kölök az iskolából és nem kaptak kóstolót mert nem voltak 14 évesek.
8/23 anonim válasza:
Németeknél 14 a határ. Szerintem ezt akarják bevezetni, ha még nem tették.
9/23 anonim válasza:
Akkor le vagyok maradva, mert nem tudtam, hogy koffeinre is van korhatár. És nincs. EGy túlbuzgó eladó lehetett.
10/23 anonim válasza:
Tuti állna itt a balhé ha be akarnának iylesmit vezetni... ha olyasmi van ami értinti a fiatalokat, akkor úgy is hangot adnak, lásd netadó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!