Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Ha most megiszok egy kávét...

Ha most megiszok egy kávét este tudok aludni 22. 00 fele? Meddig tart ki egy kávé hatása?

Figyelt kérdés
2015. szept. 23. 19:04
 1/4 anonim ***** válasza:
66%

A koffein biológiai felezési ideje átlagemberben 1-1,5 óra. Azt szokták mondani, 19:00 után ne igyon kávét, aki nem éjszakás, és átlagember.

(Megjegyzés: Viszont: van, aki egy kávét észre se vesz, rám semmilyen méreg, még a morfin se hat normálisan, 10 kávé után is kellemesen alszom, ezért nem is szoktam inni, mert felesleges, (nem vagyok superman, csak majd százhúsz kiló, és nem zsírra) pl. apósom kávéval alszik el, mert a nélkül olyan alacsony a vérnyomása, hogy nem tud elaludni. Szóval, ez erősen egyénfüggő. )

2015. szept. 23. 19:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyit kávézol általában. Én jobban elalszok kávétól. :d
2015. szept. 23. 19:24
 3/4 anonim ***** válasza:
én is simán elalszom akár 4-5 eszpresszó után is :D
2015. szept. 23. 21:23
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Most is kávézom. Nem hat rám élénkítőleg, ahogy a tea sem. A kóla és az energiaital viszont igen.

S vannak gyönge és erős kávék, a méret sem szabványos... De messze az emberi tényező befolyásol a legtöbbet.

2015. szept. 23. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!