Amikor tejet habosítok (kávégép), folyton elszúrom. Mit rontok el?
Figyelt kérdés
Ami hiba szokott lenni:
-Megégetem a tejet. Az egésznek ilyen anyatej szaga van, édeskés, a hab száraz.
-Jakuzzit csinálok a bögrében. Akkora bubik vannak benne, hogy az isten összes csapkodása és zsupálása sem simítja ki.
-Nem jön föl a hab, csak az egész túlmelegszik.
Hogy lehet ezeket kiküszöbölni?
2015. szept. 7. 15:14
1/6 anonim válasza:
A gőzölő belemerítésének a mértékével próbálj játszani.
2/6 A kérdező kommentje:
Értem, és melyik mitől van?
2015. szept. 7. 20:12
3/6 anonim válasza:
Nem vagyok egy gyakorlott barista, de nekem akkor vannak nagy bubik, ha nem elég mély a bögre, és 1-2 cm mélyen bugyog a gőz. Ha nincs hab, akkor nem elég zsíros a tej, illetve a tartós (UHT) tejből nekem sose sikerül szép hab.
Ha nem fontos a mutatvány, lehet csalni a kis tejhabosító keverővel.
4/6 A kérdező kommentje:
Szóval hány centire kell bedugni a tejbe alapból? (Igen tudom a vége felé fölfelé mozdítod az ibriket, tehát akkor mélyebbre megy be).
2015. szept. 9. 12:43
5/6 anonim válasza:
Második vok, olyan 4-5 centire bele kell mennie, azért is jó kancsóban habosítani, nem a csészében. És igen, a végén kijjebb húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!