Van még olyan üdítő, ami nincs tele édesítővel?
Tud valaki még olyan gyömbért és tonikot, aminek még normális íze van nem csak egy édes lötty?
Kinley-t, Canada Dry-t, Schweppes-et próbáltam már. Van esetleg más márka, aminek van tonikja vagy gyömbérje?
Ritkán iszom üdítőt, mert vizet szoktam általában. De időnként megkívánok egy tonikot vagy gyömbért. Mostanában azt vettem észre, hogy nagyon más ízük lett, mint régebben volt. A gyömbér már édesítővel készül, émelyítő édes, semmi gyömbér íze nincs már. A tonik is már édes, pedig keserűnek kéne lennie. Megnéztem, már az is édesítővel készül.
De cukorral jó volt, akkor még volt normális ízük. Amióta édesítős, azóta mind szinte ugyanolyan ízű.
Nem szomjoltásra iszom. Ahogy írtam, vizet szoktam inni, de néha megkívánok egy üdítőt. De most már nem ízlenek annyira. Nem iszom gyakran. Ezért meg is lepődtem, hogy most már mennyire más ízük lett, mint korábban.
1: Az mi? Gyümölcslé?
Én tonikot vagy gyömbért keresek.
Én is ezt vettem észre. Régebben imádtam a Kinley gyömbért, meg a Canada Dry-t, Sprite-ot, de már cukor helyett édesítővel készülnek, nagyon gejl lett az ízük, attól az émelytő édes utóízről nem is beszélve.
Elrontották a másfeles Cappyket, a Nestea-t, a Traubi-t és Márkákkat is. Egyedül a Coca-Cola az amit meg tudok még inni a nagy kedvencek közül, mert minden másba aszpartám, stevia meg más émelyítő cucc került. :(
Évek óta nem iszom ilyesmiket, de kedveltem a gyömbért... Elég szomorú, hogy mindet elrontják.
Egy csomó terméket (pl. csokit) akkor nem vettem többé, amikor megváltoztatták a régi jó ízét. Ma már csak alapanyagokat veszek és én kreálok mindent, bár ez az életmódváltásom eredménye is, mindenben van egy csomó dolog, amit nem eszem. De ízre sem tetszenek. Ez van.
Én nem vagyok ilyen kreálós. Nyilván főzök. De hogy az üdítőt is én csináljam :)
Na meg általában akkor szoktam inni, ha elmegyünk valahova.
Én is már csak a Coca Colát érzem olyannak, mint régen. Gondolom, azért mert abból csináltak külön édesítős borzalmakat (Zéró és társai) és így megmaradt az eredeti is.
Azért az megnyugtat, hogy nem csak én érzem így :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!