Melyik a jobb élénkítő? Egy 250 ml energiaital vagy egy bögre (kb 2dl) fekete tea?
Nekem a jó erős kv, páromnak a tea.
Ő nem fogyaszt energiaitalt, én is csak az íze miatt, mert hatása nincs.
Rám sem a kávé, sem a tea nem hat. A kóla és az energiaital igen, de olyanokat, ha egy mód van rá, nem iszom.
A citrom is élénkít, de valószínűleg az energiaital sokkal jobban, sosem hasonlítottam össze őket.
A tea később, hosszabban hat, szerintem erősebben mint a kávé. Ha valaki megszokta hogy kávézik, az csak egy alapjáratra elég.
A citrom nagyon, az 1000 mg-os C vitamin is, úgyhogy este ne élj vele ... Próbáld ki, vizsga előtt mindig citromkarika, héját előbb lehámozni, és porcukor.
Na és a fekete csoki. De erre is vigyázni kell este.
Szerintem az energia italt még kipróbálni sem szabad, nemhogy megszokni :( ugyanis ártalmas.
Én próbáltam energiaitalt is, teát is, kávét is.
A kávéból a leghatásosabb a jó hosszú, vizezett sz*r, abból legalább 2-3 dl :) Ezt már rengeteg emberrel leteszteltettem, és úgy tűnik, a sokvizes kávé tényleg mindenkire hatással van.
Tipikusan ilyen a mekis kávé. (sok cukorra, tejszínnel még iható is) Az az egyetlen kávé, amin érzem, hogy megdob. A presszó csak hirtelen ad egy kis löketet, aztán ugyan úgy vagyok, mint előtte. Itthon általában egy csészényi kicsit erősebb kávét iszom, sok tejjel, nem kifejezetten érzek élénkítő hatást, de nekem ez így pont elég.
Sokszor teával indítom a napot, akkor viszont a legerősebb fekete, és minimum két filter. Ennek viszont jó, élénkítő hatása van, és talán mind közül a tea mondható a legegészségesebbnek.
Energiaital meg nagyon finom, néha szoktam inni, de a hatását még nem éreztem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!