Okozna valami problémát ez a kávé 15 évesen?
15 éves vagyok.
Reggelente iszok egy kávét:
Nescafé classic, abból a piros nescafé-s bögréből, hogy tudjátok a mennyiséget, egy ilyen felébe megcsinálom a fekete kávét, cukor, a másik fele meg fel tejjel, mivel édesszájú vagyok, és amúgyis így több lesz, és tovább tart, így pont tele megy a bögre, de nem az egész kávé, persze azért legyen kávé íze, ne full tej legyen. Ez a mennyiség megárthat hosszútávon?
Vagyis inkább kávéból kevesebb megy bele, mert fél bögre erős kávé az sok, de napi 1.
De mondjuk ha azt nézem, két ilyen kis kávéskanál is elég bele, hogy a fél bögre fekete legyen + a tej meg a cukor.
Napi egy kávétól nem hiszem, hogy magas lesz a vérnyomása, annyira nem emeli meg. Hozzá lehet szokni természetesen, én kb. 18 évesen kezdtem kávét inni, de még mindig elég a napi 1-2 kávé, én is jó tejesen iszom, mint a kérdező. Ha nem iszom, akkor sincsen nagy probléma, inkább maga a rituálé számít. Ha aneurizmája van, akkor az pedig ott lesz 40 évesen is.
Ami szerintem a legrosszabb az egészben, az a cukor, ha ennyire édesszájú vagy, akkor próbáld meg inkább édesítőszerrel inni, fölösleges plusz kanál cukrot bevinni szerintem.
Rendben, köszönöm a válaszokat!
Egyébként ennek a bögrének tényleg több mint a fele tej, amúgy írtam hogy reggelente, de pár napot ki szoktam hagyni, mert elfelejtem, rászokni valahogy nem sikerült semmire eddig, könnyen el tudok mindent engedni.
Cukorból azért nem evőkanál mennyiség, épphogy csak legyen egy kis édeskés íze, mert úgy keserű.
Tejet viszont szerettem/szeretem.
Sosem ettem tápszert, kakaón nőttem fel XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!