Hogyan is van ezekkel az alkoholmentes sörökkel, kicsire nem adunk?
Biztos naiv vagyok, de csak most fedeztem fel, hogy egyes alkohol mentes sörök,nem is alkohol mentesek! Az a fél százalék nem számít alkoholtartalomnak, vagy csak átvernek egy csomó embert? Mi van ha valaki azért iszik ilyesmit, mert vezet, és megbízik az előlapon látható feliratban?
Képek:
Hát ezt nem lehet inni, ha vezetni akarsz.
Aki vezet, az legyen annyira körültekintő, hogy megnézi pontosan.
Nem is lenne köteles, ilyen kis százaléknál ráírni,hogy 0,5 % alkohol.
A 0,5 térfogatszázalék az semmi.
Van erre előírás,nyilván.Amiben ilyen kicsi az alkoholtartalom, az alkoholmentesnek számít!
Mérések,számítások igazolják gondolom,hogy egy átlagos testsúlyú felnőtt emberre nincs hatással ennyi alkohol,és nem kimutatható.
:O Hát, ezt nem is tudtam! Ez Dreher, ugye? Azért ez elég gáz szerintem... Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet!
Egyébként van olyan, amiben 0,2% van, mégsincs ráírva, hogy "alkoholmentes". Csak nem tudom, melyik az, talán a gyümölcsös Radler, de nem biztos...
"A 0,5 térfogatszázalék az semmi."
Valóban, viszont Magyarországon null tolerancia van, és ha a szonda nem 0,00%-ot mutat, akkor a helyszínen bevonják a jogsit!
"Aki vezet, az legyen annyira körültekintő, hogy megnézi pontosan."
Ezzel is egyetértek, viszont szerintem a legtöbben elhiszik az előlapi feliratot és nem ellenőrzik le. Nekem pl. a fiam mutatta meg, hogy valami nem stimmel, miután bevágott egy fél dobozzal.
0,5% alkohol elég sok mindenben lehet a bontott narancslétől kezdve az aludttejig.
A szó szoros értelmében nincs zéró tolerancia, mivel a 0,1 mg/l légalkoholt tekintik méréshatárnak, ami kb. 0,15 ezrelék. Ebbe akkor is belefér 2 vagy esetleg 3 ilyen sör, ha vezetés előtt 5 perccel vered be az összeset, de normális ember ugye nem így sörözik.
De kedves kérdező, ez a lényeg, nem érted?
A 0,5 % os alkohol az alkoholmentes!A szonda semmit nem fog kimutatni.Nem írhatják rá, ha nem az!
Érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!