Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Hogyan is van ezekkel az...

Hogyan is van ezekkel az alkoholmentes sörökkel, kicsire nem adunk?

Figyelt kérdés

Biztos naiv vagyok, de csak most fedeztem fel, hogy egyes alkohol mentes sörök,nem is alkohol mentesek! Az a fél százalék nem számít alkoholtartalomnak, vagy csak átvernek egy csomó embert? Mi van ha valaki azért iszik ilyesmit, mert vezet, és megbízik az előlapon látható feliratban?

Képek:

[link]

[link]

2014. júl. 10. 20:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Én ezt eddig is tudtam :D szoktam sofőrködni az ismerősöket, amikor isznak, akkor 0%-st veszem, van olyan is.
2014. júl. 10. 20:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Részemről az az aggályos, hogy az elejére rá van írva, hogy "Alkoholmentes". Gyanítom sokan vannak akik nem tudják, hogy 1-2 ilyen után ugorhat a jogsi is.
2014. júl. 10. 20:55
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát ezt nem lehet inni, ha vezetni akarsz.

Aki vezet, az legyen annyira körültekintő, hogy megnézi pontosan.

2014. júl. 10. 21:13
 4/9 anonim ***** válasza:
50%

Nem is lenne köteles, ilyen kis százaléknál ráírni,hogy 0,5 % alkohol.

A 0,5 térfogatszázalék az semmi.

Van erre előírás,nyilván.Amiben ilyen kicsi az alkoholtartalom, az alkoholmentesnek számít!

Mérések,számítások igazolják gondolom,hogy egy átlagos testsúlyú felnőtt emberre nincs hatással ennyi alkohol,és nem kimutatható.

2014. júl. 10. 21:21
 5/9 anonim ***** válasza:

:O Hát, ezt nem is tudtam! Ez Dreher, ugye? Azért ez elég gáz szerintem... Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet!

Egyébként van olyan, amiben 0,2% van, mégsincs ráírva, hogy "alkoholmentes". Csak nem tudom, melyik az, talán a gyümölcsös Radler, de nem biztos...

2014. júl. 10. 21:48
 6/9 A kérdező kommentje:

"A 0,5 térfogatszázalék az semmi."

Valóban, viszont Magyarországon null tolerancia van, és ha a szonda nem 0,00%-ot mutat, akkor a helyszínen bevonják a jogsit!

"Aki vezet, az legyen annyira körültekintő, hogy megnézi pontosan."

Ezzel is egyetértek, viszont szerintem a legtöbben elhiszik az előlapi feliratot és nem ellenőrzik le. Nekem pl. a fiam mutatta meg, hogy valami nem stimmel, miután bevágott egy fél dobozzal.

2014. júl. 11. 07:23
 7/9 Phoney ***** válasza:
75%

0,5% alkohol elég sok mindenben lehet a bontott narancslétől kezdve az aludttejig.

A szó szoros értelmében nincs zéró tolerancia, mivel a 0,1 mg/l légalkoholt tekintik méréshatárnak, ami kb. 0,15 ezrelék. Ebbe akkor is belefér 2 vagy esetleg 3 ilyen sör, ha vezetés előtt 5 perccel vered be az összeset, de normális ember ugye nem így sörözik.

[link]

2014. júl. 12. 13:23
 8/9 anonim ***** válasza:
50%

De kedves kérdező, ez a lényeg, nem érted?

A 0,5 % os alkohol az alkoholmentes!A szonda semmit nem fog kimutatni.Nem írhatják rá, ha nem az!

Érted?

2014. júl. 12. 16:03
 9/9 anonim válasza:
ihatsz ilyenfajta "alkoholmentes" sört, mert ezt még nem mutatja ki a szonda. De ne igyál meg belőle vagy 10-et, mert azt már megmutatja... xd
2014. júl. 21. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!