Egy kotyogósnyi (kisebb bögrényi) fekete kávé nagyon megterhelő a szívnek napi szinten? 19F
Figyelt kérdés
2014. máj. 24. 19:06
1/8 anonim válasza:
Koffein tartalomtól függ és attól, hogy milyen az elfogyasztó ember szívműködése alapból.
2/8 anonim válasza:
kb az emberek nagy része kávézik és még élnek. nem a kávéba fogsz belehalni ha úgy van hanem inkább abba amit amúgy eszel/ nem eszel
3/8 anonim válasza:
Nem.A kávénak van egy sor jótékony hatása is,és ekkora mennyiségben nem árt meg.
4/8 anonim válasza:
Ha koffein mentes akkor ihatsz bármennyit. de aki szívbeteg, őt meg tudja viselni. Én nem vagyok szívbeteg, de nem kell kávéznom az ébredéshez(35 évesen). Reggel kinyitom a szemem és frissen kelek fel. A kávésok, meg tök kómásak tudnak lenni amíg nem kávéznak. Ha nem muszáj, akkor ne szokj rá.
5/8 anonim válasza:
Kis mennyiségben napi 2-3 kávé az orvostudomány mai állása szerint egészséges !!
Én ritkán iszom kávét akkor is csak a társaság miatt de van akinek függőséget okoz és issza világba .A mértéktelen kávé a gyomrot is és a szívet is terheli !
6/8 Nagyfater válasza:
A szívnek nem, de például reggelenként az üres gyomorra ráküldeni egy erős kávét, akár csak egy kisebb bögrényit is, hosszú távon nem igazán egészséges.
7/8 anonim válasza:
napi szinten 2-szer nyugodtan megihatsz fél dl kotyogóst. egy kis csészényi erős kávéban kb.100 mg koffein van.viszont 300mg-ot nem ajánlott átlépni! éhgyomorra is lehet fogyasztani,csak utána nem sokkal enni vagy inni kell,nehogy a gyomorsavval hosszú távon gond legyen. :)
8/8 anonim válasza:
Az én orvosom azt mondta, hogy max napi 2 hosszú kávé, vagy 1 liter kólának megfelelő koffein. (Kóla nyilván más okokból nem egészséges.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!