Latte Macchiatto házilag. Mi kell ahhoz hogy szép csíkos legyen?
A Latte Macchiato 3 részből áll: 1 rész espresso, 2 rész tejhab. Tejhabot a tej felforralásával és kézi összerázásával gyárthatsz, vagy plusz kis tejhabosító készülékkel a meleg tejet habosíthatod.
Először kell a tejet a pohárba önteni, a tetejére pedig az espressot, de óvatosan. Ilyenkor a tejhab nehezebb és könnyebb rétege között fog megállapodni, ettől lesz réteges.
A "sima kávé" nem tudom mit takar. Ha kotyogós kávéfőződ van, tégy bele espresso keveréket, és akkor espressot főz.
Nemcsak espressóval lehet csíkos felszínt csinálni, persze másféle kávéval már szigorúan véve nem latte macchiato lesz.
„Ha kotyogós kávéfőződ van, tégy bele espresso keveréket, és akkor espressot főz.”
???
És ha gyümölcsöt teszek bele, akkor meg pálinkát főz?... Espressót csak a presszógép főz, a kotyogósba tölthetsz akármilyen keveréket, abból jellegzetes kotyogós kávé lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!