Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Valami ital ötlet?

Valami ital ötlet?

Figyelt kérdés

Olyan ital receptre lenne szükségem, amit gyerek is ihat és nem kell hozzá extra hozzávaló.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. nov. 12. 11:58
 1/6 anonim ***** válasza:
A turmixokon kívül csinálhattok mojitot, persze rum nélkül. Az egyetlen extra hozzávaló a zöld citrom, nálunk nagyon szeretik a gyerekek. Vagy déligyümölcsökből vegyesen facsarhatsz levet (narancs, mandarin, grapefruit), az is finom. Milyen jellegű italra gondoltál egyébként?
2013. nov. 12. 12:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Igazából én vagyok a gyerek, és a szüleimet szeretném meglepni valmivel, úgy, hogy én is tudjak inni. Olyan mohito vagy mi
2013. nov. 12. 12:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Ilyen időben gondolom inkább meleg italokat keresel. A forrócsokit, tejkaramellát sokféleképpen lehet extrázni, pl. kókusszal, vaníliával, mogyoróval, mandulával, stb.

Fahéjas forró tej nagyon finom, de vigyázz, altató hatású :)

Ha nem sajnálod rá a pénzt, akkor a meleg kókusztej isteni, sűrű finom ital, szintén lehet csokival, mézzel, mogyoróval bolondítani. Az aldiban, lidl-ben elég ó áron lehet kapni egy konzervvel (fél l), és mondjuk 2 ivásra elég (kb. 150-200 ft).

Almaléből, körteléből, stb. lehet ilyet csinálni:

[link] itt a receptbe mondjuk tequilát borogat, szóval ne azt használd :D Csak fel kell főzni a gyümilét a fűszerekkel és kész. Lehet kivájt almában, körtében, narancsban, stb. tálalni!

2013. nov. 12. 12:18
 4/6 A kérdező kommentje:

Mojito csak én is meg tudjam inni.*

Elnézést ez lemaradt... :)

13/L

2013. nov. 12. 12:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Épp azt említettem ;) Az egyszerűsített változata: kifacsarod a sárga és zöld citrom levét összekevered cukorral, felöntöd vízzel és mentát teszel bele. Az igazihoz cukorszirupot kell főzni és a citromokat a mentával mozsárban kell összetörni. Rum persze kimarad belőle. 1-es voltam.
2013. nov. 12. 12:23
 6/6 anonim ***** válasza:
sütőrumot/rum aromát viszont tehetsz bele 1-2 cseppet!
2013. nov. 12. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!