Milyen fajtájú vagy főzésű kávénak alacsony a koffeintartalma?
Figyelt kérdés
A koffeinmentesen kívül.2013. febr. 24. 20:07
1/4 anonim válasza:
Olyan nincs aminek jóval alacsonyabb a koffeintartalma!
2/4 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy pörkölés közben sok koffein elveszik a kávéból. Ez alapján minél sötétebbre van pörkölve, annál kevesebb koffeint tartalmaz.
3/4 anonim válasza:
Nincs vagy elenyésző a különbség a koffeines kávék közt. A koffeint csak oldószerrel tudják kivonni, mielőtt megpörkölik. Vannak olyan kávék, (azt hiszem paloma) amik koffeinmentes és koffeines kávé keverékéből áll, azokban kevesebb a koffein. Vagy Ricoré 3:1-ben cikória és instant kávé keveréke.
4/4 anonim válasza:
Létezik olyan kávéfajta, amiben nincs koffein, illetve kapható olyan is, amiböl kivonták azt: ezeket (mindkettö fajtát) koffeinmentes kávéként lehet kapni.
A koffeintartalmú kávéból akárhogy készited el, nem tünik el (nem csökken) a koffeintartalom. Ugyanez érvényes a pörkölésre is, az csak az izét változtatja, az összetételét nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!