Milyen kávéfőzőt érdemes venni otthoni használatra?
Szia, kedves Kérdező!
Mi nemrég vettünk kávé főzőt, nekünk se vált be a kotyogós. :S
Én a Szarvasi kávéfőzőt ajánlom. Nem drága, mi a neten vettük 16-ért. Finomat főz, és nem gagyi. A szüleim is ezt használják, már sok sok éve, és semmi probléma nincs vele.
Tapasztalatunk az az, hogy nem szabad venni olyan kv főzőt ami (ha pl. bemész a Tesco -ba, ugye ott ki vannak rakva), s ha megemeled őket, pille könnyűek. Nos, azok annyit is érnek. Én a Szarvasit ajánlom,probléma még nem volt vele, nem gagyi és elég jó. Itt a linkje, ilyen van nekünk:
Ez itt: [link]
Egyébként a Szarvasiaké volt a több évtizedig piac-vezető Autopressz kávéfőző is. Volt neki gázonfőzős és villanyos kivitele is. Nagyon sok helyen még mindig azt használják.
Mondjuk én személy szerint a gázonfőzős kotyogót használom (ha nagyon lassan jön át rajta a víz, akkor finom kávét főz), nekem nem volt bajom a gumi-ízzel.
Ha a funkcionális értékét nézed, én is a szarvasi elektromosra szavazok.
Sajnos, a "békebeli" kotyogókat, amiben valóban volt egy súlyszelep,(az volt a kotyogó) már felváltotta a direkt átfolyású utánzat. A benne főtt kávé, óborzalom.
A szarvasi típusú 10 ezer alatt megvehető, kis, és nagy adag is főzhető vele, hosszú évekig elszolgál.
A kapszulást, meg egyéb "úri huncutságokat" meghagyom a sznoboknak.
Mi ilyet használunk, nagyon finom kávét főz. A régi, hagyományos kotyogót én sem szerettem, de ez nagyon bevált, itt egy kép róla :)
DeLonghi a márkája.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
A szarvasi jónak tűnik, elég jókat olvastam róla fórumokon. Lehet, hogy kipróbálom.
A kapszulás gépektől én is idegenkedek.
Az utolsó is érdekesnek tűnik, biztos jobb mint egy sima kotyogó.
Én ezt tudom nagyon ajánlani: [link]
Közel egy éve használom, és szuper kávét lehet vele készíteni. Mindig szerettem volna egy gépet, amivel olyan kávét lehet készíteni, mint a legjobb kávézókban.:)) Ezek ára iszonyú magas. Ez egy jó ár-érték arányú gép. Nem egy átlagos kávét készít, hanem igazi krémes (crema) italt. Tényleg hasonlít a minőségi kávéitalhoz, ami így néz ki. [link]
Nem fogod megbánni, és húsz ezer körül meg tudod venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!