A bravos kávé tényleg felrobbantja a főzőt?
Bravo-s kávét még pont nem főztem
De biztos hogy nem robbantja fel😅
Ha a többi se tette akkor az se fogja

nem, de a legszutykabb 30 éves kotyogóson is ott van már a túlnyomásra nyíló szelep. Annak bőven van előjele ha már annyira eltömődött a kávéfőző filter része,hogy megnőjön a nyomás. Nem olyan könnyen robbannak a kávéfőzők. Amit te robbanásnak gondolhatsz egy kotyogósnál az az hogy lefúj a szelep, hanghatás, nagy gőz, de amúgy semmi extra. Vagy kifúj a felső rész, összebassza a mennyezetet meg a bútort. Ha nem nézel bele semmi bajod nem lesz. De ez extrém ritka.
Az automaták meg 7-10 baron szoktak üzemelni. Azért ez nem egy nagy nyomásnak számít. Ráadásul 90-95 foknál nem melegíti feljebb a vízhőmérsékletet. Van túlnyomás elleni szelep, van hővédelem a fűtőszálra, hőbiztosíték, maga a nyomástartály is úgy van méretezve ,hogy ne tudjon szétnyílni. A kávéfőző nem robbanószer.

Azt nem tudom, de én csak nyersen szeretem elrágcsálni a kávészemeket, ezért néha veszek egy kis csomag szemes kávét "nassolni".
Legutóbb Bravost vettem, mindjárt elfogy, de én meg nem robbantam fel 😀

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!