Az 50 Ft-ért visszaváltható PET-palackokkal mit csinálnak a visszaváltás után?
#7 egyszerűbb a régi palackra rányomtatni a logót és a visszaváltható verzió vonalkódját. A gép nézi a palackok formáját is, de az nem változott meg, legalábbis azoknál amiket én láttam.
Meg az import is játszik, sok magyar palackon látni külföldi visszaváltó logókat, ha megjelenik a magyar az ott lesz a külföldin is, azokat megveszed külföldön és hazahozod, majd itt visszaváltod. Főleg akkor éri meg, ha olyan országban is forgalmazzák ahol nincs visszaváltás, mert akkor nem fizetsz kint sem plusz díjat, de itthon megkapod, ingyenpénz.
Egyébként nem mindegy?
Újrahasznosítják elméletileg 4-5 ször lehet újra olvasztani aztán végleg kuka.
A jövőben élelmiszer csomagolásként is újra fogják tudni hasznosítani Mo.-on is, jelenleg még tudtommal nem, így más termékek alapanyagául szolgál.
Bécsben nagyon jó minőségű az ivóvíz és minden parkban van ivókút, néhol több is. Illetve az utcán is vannak ivókutak. Ilyen környezetben tudatossággal teljesen elkerülhető a műanyag palackok használata szerintem.
A jövőben vissza kéne menni a múltba, elhagyni a műanyagot. Szép és praktikus dolog hogy újrahasznosítják csökkentve a károsanyag kibocsájtást de attól a szemét még ott lesz, nem is beszélve arról hogy müanyag szennyezi a vizet és a szervezetbe is bekerül.
Egyébként érdekes mert mikor sima törékeny üvegből ittam vizet sokkal finomabb volt a műanyag palackozottnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!