Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Mi helyettesíthetné az energia...

Mi helyettesíthetné az energiaitalt? Hogyan tudnék leszokni?

Figyelt kérdés
Nem vagyok durván ráfüggve az energiaitalra, de hiányzik azért, amikor suliban nem iszok. Naponta általában 1 Monstert iszok (csak hétköznap), de van amikor napi 2-t is. Az utóbbi időben ahányszor iszok, rosszul leszek. Alacsony vérnyomás, magas pulzus. És ez órákig eltart, van olyan, hogy konkrétan egy fél napig. Tudom, hogy le kéne szokjak, de hamarosan jön az érettségi és már így is elég stresszes vagyok. Persze nem akarom (tovább) rombolni az egészségemet. Esetleg tudtok valamit amivel valahogy "ki tudnám helyettesíteni" az energiaitalt?

márc. 4. 16:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
59%
Napi egy doboztól semmi bajod nem lesz de ha cserélni szeretnél akkor tea.
márc. 5. 08:20
 12/16 anonim ***** válasza:
63%

Teával egyetértek, illetve lehetne tejeskávé. A tejeskávé lehet instant is, az gyenge.

Egyébként velem most az elmúlt 2 hétben történt az, hogy valamiért túlpörögtem a koffeintől. Folyamatosan más dolgokon pörög a fejem, mint kéne. Instant tejeskávét és teát mindig iszok, kevesebb alvás esetén energiaitalt is. Hát most az van, hogy az egyetlen energiaitalról le kéne állnom. Pedig eddig kivédtem, hogy semmi baj nincs vele. De előfordulhat néha. Egyébként a koffeinen kívül nem igazán káros.

35/F

márc. 5. 09:16
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A teásokhoz csatlakozom. Reggel egy-két csésze tea csodákat tehet, csak ne légy türelmetlen, laposabb a hatásgörbéje, mint a kávénak, kitart 8 órát.

Pro tipp: ha az édes ízt kedveled, előtte majszolj el egy-két kocka csokit, egy kis nádcukrot vagy nyers mézet, és erre idd a sima, üres teát. Sokkal jobb, mint a teát édesíteni, az barbárság.

márc. 5. 09:35
 14/16 anonim ***** válasza:
56%

Vannak koffein mentes energia italok is.

Ha rosszul vagy egy monstertől a kávézás nem biztos hogy a legjobb helyettesítő.

márc. 5. 17:49
 15/16 anonim ***** válasza:
86%
Igyál hellt, annak van koffein mentes változata. Én is mikor hiányzott az segített leszokni. Azt most is nyugodtan tudom inni.
márc. 6. 11:18
 16/16 anonim ***** válasza:
80%
Én úgy szoktam le,hogy vitaminos pezsgőtablettával helyettesítettem,de abba volt koffein is.
márc. 8. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!