Kotyogós kávéfőzőben hogyan lehet finom kávét csinálni?
Figyelt kérdés
2024. jan. 8. 08:07
11/13 anonim válasza:
#9 Az eredeti kotyogóban hengeres súly van középen, ez fokozza a nyomást, szabályozza a lefolyást és adja a kotyogó hangot:
Amit sokan kotyogósnak neveznek, abban nincs ilyen, ott a főzés végén lévő bugyborékoló hangot nevezik kotyogásnak. Egyébként ugyanúgy nincs értelme egyiknek sem, mert túlforrázza a kávét.
12/13 anonim válasza:
Kotyogósban sehogy. Jó kávét a 15 bar nyomással működő kávéfőzőkkel lehet csinálni - azt is csak akkor, ha te, vagy a masina frissen darálja meg a kávét. Lehet túl igényes vagyok, de ez az én tapasztalatom. Nyilván ahány ember, annyi ízlés. [Sokáig főztem fiatal koromban én is kotyogóssal. De hogy milyen a jó otthoni kávé, azt csak akkor tudtam meg, amikor darálós automatát vettem. És Davidoff kávét használok, szóval nem is a legdrágábbat. ]
13/13 A kérdező kommentje:
#12
Milyen fajta automatát vettél?
2024. jan. 16. 12:35
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!