Mennyire kell letömöríteni a karos presszókávé-gép kosarában a kávét?
Vettem egy Delonghi ec260 típusú kávégépet, és próbálok vele színvonalas kapuccsínót előállítani, de valahogy nem lesz jó, mindig olyen "lötty" lesz belőle, lényegében olyan, mint az 1500 Ft -os kotyogóssal. A kávé se rossz pedig, amit beleteszek, örült Lavazza Espresso Italiano. Nyilván azt nem várom, hogy ugyanolyan legyen az eredmény, mint a millió Ft -os kávézós gépekkel, de azért szerintem a mostaninál el lehetne érni finomabb eredményt.
Sok Youtube videót néztem, hogy csinálják a profik, de nem tudok rájönni, mi a baj. Azt se tudom megítélni, mennyire kell lepréselni a kávét a kosárban, lehet, hogy jobban, vagy talán épp hogy kevésbé, mert az erő nem látszik a videókon, amiket néztem, nyilván nem fogják newtonban megadni a préselési erőt. Van ebben valakinek tapasztalata?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!