Miert kezdett erjedni a 100% almalevem?
Figyelt kérdés
Sziasztok.
Szoktam nagyobb tetelbe preseltetni almalevet.
Most ugy voltam vele hogy nincs annyi mennyiség így megprobálnám otthon.
Almákat gyumolcsdarálóval ledaraltam majd egy kosaras présbe préseltem ki. Nincs pasztorizalo gépem de egy ustben 80-85 fokon majdnem 1 oran keresztul foztem.
3literes bag in boxba toltottem. De igy is elkezdett forrni.
Szerintetek miert? Huvos helyen volt tartva csomagolas utan is.
2023. nov. 24. 12:42
1/13 anonim válasza:
Mert 100% almalé. Miért ne kezdett volna el erjedni?
2/13 A kérdező kommentje:
Pasztorozes miatt. Pont ez a lenyege.
2023. nov. 24. 14:24
3/13 anonim válasza:
A "pasztőrőző" helyiségnek aszeptikusnak kellene lennie.
4/13 anonim válasza:
Hány liter almalevet próbáltál egyszerre 85 fokon pasztőrözni? Lehet még 60 fokra sem melegedett át a belseje...
5/13 A kérdező kommentje:
Kb 30 liter, olyan 85 fokon tartottam. Folyamatosan kevergettem.
2023. nov. 24. 15:29
6/13 A kérdező kommentje:
Ezek a befőző edények alkalmasak lehetnek erre a célra?
2023. nov. 24. 15:47
8/13 anonim válasza:
A cukortartalma miatt kezdett forni egyértelmű hiába forralod fel.
9/13 anonim válasza:
Nem egyértelmű? Nincs benne tartósító, a cukor gyorsan erjedni kezd. Nem izgatja hogy felforraltad. Lehet az még gyorsított is rajta!
Max felforralás után üvegben minél kevesebb levegővel lezárva talán eláll tovább.
10/13 anonim válasza:
Befőző automatában 90 fokon 30 perc. Jól záródó csavaros üvegben. A külső víz lepje el az üveget. Tutti, hogy nem fog megromlani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!