Robusta elfogadható Arabica mellett? Vagy csak a 100% Arabica kávé jó?
Hát kinek mi tetszik, van aki szerint a sárga Tchibo a legjobb kávé.
De az arabica aromásabb, de drágább is. Szerintem ilyen 10-20 százalékban elmegy a robuszta is a keverékekben.
Kinek milyen ízvilág a nyerő. És persze a koffein-tartalom is fontos, ha sokat kávézol. Aki szereti az ütős, keserű kávét, annak tökéletes a robusta. Aki meg a kevésbé keserű, lágyabb, selymesebb kávé ízvilágot szereti, az arabicát fogyaszt. Én 5-6 kávét is elfogyasztok egy nap alatt, én emiatt az arabicát részesítem előnyben. Az arabica koffein tartalma körülbelül a negyede a robustáénak. A munkahelyi presszóban viszont nincs lehetőségem a válogatásra, egyféle presszókávé van. Az viszont robustából, vagy főleg robustából készül, érződik a markánsan keserű ízből, savasabb is mint az arabica. Mivel a robusta ára durván a fele az arabica árának, a presszós bevétele szempontjából is előnyösebb, ha nem arabica kávéból készíti a kávét.
[Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a megfelelő (15 baros) géppel elkészített friss arabicának is ugyanolyan szép kremája van, mint amilyent az egyszerűbb gépekkel a robustából is lehet készíteni]
Itt a videóban látni a crema alakulását. (Meg még más különbségeket is megmutat. 5 perces gyorstalpaló összefoglaló :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!