Cikória kávénak nincs hagyományos kávé íze, és semmi köze ahhoz a kávéhoz ami az embernek először az eszébe jut a szó hallatán?
Nincs koze a kavehoz es nincs kave ize. Szamomra kifejezetten borzaszto ize van, de ez nyilvan izles kerdese, anyukam pl imadja :D
En a szagat se birom.
A cikóriának semmi köze nincs a valódi kávéhoz, Magyarországon is termeszthető zöldségféle, vad változata a mezei katáng, katángkóró.
Az "átkosban" kávét, kakaót sem volt egyszerű beszerezni, voltak időszakok, amikor tartósan hiányzott, dollárért adtak volna a kapitalisták, a bölcs vezíreink szerint a nálunk is megtermelhető cikória teljesen jó lesz a kávé, kakaó helyett.
Innen ered a "cikórai kávé", "tejeskávé" elnevezés, a cikória kávépótló voltából előlépett, mert nem volt igazi.
Sem a kávéval, sem a kakaóval nem vette fel a versenyt, amikor lehetett kapni.
A cikória kávénak szörnyű volt, de gyereknek sem volt jellemzően kedvence a cikóriából készült tejeskávé, ha kérdésként felmerült, hogy tej, vagy tejes kávé, nálunk is többnyire a tej győzött.
Ez persze, ízlés kérdése is, a cikória jellegzetes íze nekem sem volt finom... megittam, ha az volt, de túlzás, hogy szerettem volna, és nem is gondolok rá nosztalgiával.
Hasonlít, de van valami furcsa mellékíze, amit nem szeretek.
Viszont az instant változatban már szoktam néha inni, az valahogy finomabb. (Maci kávé, inka kávé)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!