A kávét és zöld teát mértékkel fogyasztva egészségesnek tartják, ez igaz a fekete teára is?
Figyelt kérdés
2023. jan. 30. 10:23
2/10 anonim válasza:
Mi számít neked egészségesnek? A koffein tartalomra gondolsz, mint egészségtelen összetevő?
4/10 anonim válasza:
Ezek közül csak a zöld tea mondható egészségesnek.
5/10 anonim válasza:
Nekem, még régebben, egy nyugdíj előtt álló orvos mondta, minden étel és ital egészséges, ha az ember jóízűen és mértékkel fogyasztja. Innen kezdve már csak az kérdés, hogy amit fogyasztasz, hogyan és mennyit fogyasztasz.
6/10 anonim válasza:
Ezek közül csak a zöld tea egészséges. A tein tartalma pedig sokkal jobb a koffeinnél, mivel az lassan adagolódik. A koffein savasít, hosszú távon akár csontritkuláshoz, porckopáshoz is vezethet, tönkreteszi a gyomorsavat és a bélflórát. A fekete teának pontosan ugyanaz a problémája, mint a kávénak. Persze, ha választani kell, akkor inkább a tea, de azt sem szabad sokszor inni, csak alkalmanként. Én gyümölcsteát, vagy zöldteát fogyasztok, ha iszom valamit.
7/10 anonim válasza:
5-ös hozzászólónak tenném fel a kérdést, hogy a ciános teáról mit gondol? Vagy a cukros üdítőitalokról?
8/10 anonim válasza:
Imádom ezt a cukros üdítő démonizálást. Ég világon semmi bajod nem lesz tőle ha naponta iszol 2-3 pohárral. Hamarabb elüt 1 autó minthogy az üdítőtől bármi bajod legyen.
9/10 anonim válasza:
Nem tudom mi a baj a cukros üdítőitalokkal? Ha megfogadom az orvos tanácsát, hogy jóízűen és mértékkel, akkor az se káros. A ciános teát meg nem tudom értelmezni, miután kereskedelmi forgalomban így nem kapható. De, ha te összekevered a teát és a ciánt, és úgy fogyasztod, akkor egészségedre! Csak előtte ne felejts el minimum egy gyomormosást rendelni magadnak. Rosszabb esetben egy sírhelyet.
#5 vagyok
10/10 rmf730 válasza:
Pontosan ugyanolyan tein van benne mint a zöld teában csak abban kevesebb a csersav ami ellensúlyozza a tein hatását… pontosan ugyanaz a növény 95 százalékban azonos összetevőkkel…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!