Hogy csinálhatnék házilag gyümölcsteát? pl szilva
A napon nem szárad ki, legfeljebb erjedésnek indul.
A nyár is búcsúzóban van, de a kérdés szempontjából nem is annyira lényeges.
A gyümölcsöket hagyományosan aszalva tartósították, ami valóban szárítás, de a napfénynél erősebb hőhatás szükséges hozzá.
Régen erre a kemencét használták, modernebb verzióban léteznek aszaló, szárító gépek:
Gyümölcsteát lehet készíteni befőttekből, vagy a befőttel levéből is, de a szárított alapanyag az igazi...
Szabad levegőn szárítással az alacsonyabb víztartalmú növények leveleiből, virágaiból lehet teákhoz főzet anyagot készíteni.
A kamilla, hársfa, bodza virágát, citromfű, menta (stb) leveleit csak a nedvességtől kell óvni, szépen kiszárad a levegőn, azokból is lehet teát főzni.
A gyümölcsök magas víz, és cukor tartalom miatt a lassú szárítás folyamán tönkre mennek (penészedés, erjedés, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!