Kedvenc ásványvizetek ilyen meleg időben? Milyen módon isszátok? Hol mennyiért kapni?
Hűtött csapvíz.
Szörpöt csinálok belőle. A levendulás-citromfüves a kedvenc.
Magyarországon nagyon jó minőségű a csapvíz.
A fene se fog pluszba pénzt kiadni azért, hogy palackban cipelhessem haza azt ami otthon is rendelkezésre áll. A műanyag hulladékról nem is beszélve.
Azt se felejtsük el, hogy a csapvíz sincs ingyen. Lehet, hogy olcsóbb, de azért is fizetni kell. És mit ne mondjak, abban a pár hónapban, míg egy kispesti panelban laktam, én se ittam a csapból, konkrétan darabok voltak benne és más is panaszkodott rá, hogy milyen ez.
De a kérdező ásványvízre volt kíváncsi, nem arra, hogy a csapvíz is jó.
Én is ezt gondoltam, de utána hallottam, olvastam, hogy kb. 90-nél több olyan idegen anyag van/lehe benne, ami egyszerűen egészségtelen, és a vízművek szűrőrendszerei sajnos nem távolítják el. Nyilván az előírt értékek alatti értékek ezek... Ilyenek a hormonok, gyógyszer antibiotikum maradványok, nehéz fémek. Házi víztisztító kellene, de az 100ezer fölött van beszereléssel. Igazán a vízműveknek kellene népegészségügyi előírások szigorítása mellett foglalkozni a tisztítás tökéletességével. Talán megválaszolható, miért kell meddőségi klinikára járniuk a pároknak, ha a vízben fogamzásgátló maradványok, hormonok lehetnek...
Az íze is egész más, mint egy finom ásványvíznek. Azért is lettem volna kíváncsi, hogy boltban nektek melyik jön be. :)
Persze a természetes vízzáró rétegek között is egyszer megtelhetnek ilyen mérgekkel a vizeink, amilyen mértékben szennyezi az ember a környezetét, és akkor tényleg nem marad más csak a saját tisztítás.
"Azt se felejtsük el, hogy a csapvíz sincs ingyen."
Csapvíz díja (csatornázási díjat is beleszámítva) ~ 500 Ft/m³ (1 m³=1000 liter)
"...hormonok, gyógyszer antibiotikum maradványok..."
A szennyvízből mutathatóak ki ezek. Csapvízből nem. De rettegjetek csak, kell a bevétel a Nestlének meg a Coca Cola Co.-nak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!