Az miért van hogy mikor teát főzök vagy igazából vizet forralok egy ilyen olajos réteg lesz a víz tetején? Az micsoda? És rátapad a bögre szélére is a tea színével együtt.
Figyelt kérdés
2022. febr. 14. 23:41
2/8 A kérdező kommentje:
És ha vízlágyítót szerelnék be akkor eltűnne teljesen?
2022. febr. 14. 23:52
3/8 anonim válasza:
Az a teában lévő ún. polifenoltól és a vízben levő kalciumtól van. Desztillált víznél nem keletkezik.
4/8 A kérdező kommentje:
És a desztillált víz alkalmas teakészítésre, illetve iható is lesz?
2022. febr. 15. 00:04
5/8 anonim válasza:
Desztillált vízzel jön ki a tea rendes íze. Egyébként sok helyen felmosóvíz minőség jön a csapokból.
Persze csak akkor számít ha nem ilyen lipton-t meg sir morton-t iszol mert azoknak úgyis mindegy.
6/8 A kérdező kommentje:
:O. Az jó mert pont ez a 2 van mellettem :D. Nem nagyon teáztam eddig, mostanában szoktam rá. Leginkább az earl grey jön be. Honnan vegyek ha ezek nem igazi teák?
Holnap utána nézek ennek a teaivás művészetének :)
Köszönöm a válaszokat
2022. febr. 15. 00:47
7/8 anonim válasza:
Jó egészséget a teákhoz!
Majd írd meg melyik vált be!
8/8 anonim válasza:
Az részben a teában található illóolaj, részben pedig a csersav.
Twinings márkás teát keress, azok jó minőségűek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!