Az baj,ha a szemes kávéban vannak töredezett szemek?
5: na jó.... a lényeg szempontjából tökmindegy, hogy te a kezecskéddel darálod, vagy a gép... :-DDD
A lényeg, hogy ha nem dekorációs célra kellenek neked az egész kávészemek, akkor nem kell aggódnod a töröttek miatt. Láttad már, hogyan történik a pörkölés...? A pörkölési folyamat alatt is (folyamatos keverés) törhetnek a kávészemek. Attól még az aromájuk nem megy veszendőbe.
"Amit boltban kapsz, az mind kommersz kávé" - jujj, de nagyzol valaki!
Kérdező, akár Te, akár a gép, tökmindegy, mert mindenképp le kell darálni a kávészemeket, csak por alakban főzhető le, egészben nem! Szóval tökmindegy, hogy töredezett vagy sem, a végeredményt, mint lefőtt kávét nem befolyásolja!
"Szóval tökmindegy, hogy töredezett vagy sem, a végeredményt, mint lefőtt kávét nem befolyásolja!"
Nem a lefőtt kávét befolyásolja, hanem önmagában a kávét. Ahol kifejezetten ízjegyekre gyártanak, ott kézzel kiszórják a láthatóan a hibás szemeket, mert csak így lehet garantálni az egységességet. Amint elkezdik ezt nagyban csinálni, elkezdenek előjönni a hibák és a gyártási szórás, jó példa erre a szegedi AVX kávéüzeme, ami kicsiben indult jó kávékkal, majd ahogy nőttek egyre csökkent a kávéik színvonala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!