Mennyi vizet kell inni egy átlagosan erős kávé után?
Figyelt kérdés
Úgy, hogy mennyi az a mennyiség a vízből kávé után, ami még jót tesz, de azért még nem álmosít el?2021. szept. 18. 15:48
11/22 anonim válasza:
12/22 anonim válasza:
#8-as vagyok. Nemrég volt a húgom esküvője, a szertartás utáni ebédet nem a legdrágább, de azért egy egész magas színvonalú étteremben tartottuk. 10-12-en kértünk kávét, jó erős és minőségi Illy eszpresszót szolgáltak fel, de nem adtak hozzá vizet! Én inkább pont azt találtam volna furcsának, ha adnak hozzá!
13/22 A kérdező kommentje:
Én régen nagyon sok vizet ittam, és nagyon álmos voltam egész nap, és a vérnyomásom is magas volt a sok víztől, és víz színűt is pisiltem. Most már sokkal kevesebbet iszok, és nem magas már a vérnyomásom, és sokkal kevésbé is vagyok álmos!
2021. okt. 2. 10:02
14/22 anonim válasza:
Nemértem a kávésok mért nem tudják, bár lehet valaki ott eltéved hogy arabica meg robusta, én is kávésoktól tudom, alapvetően teás vagyok, de biztos kávéfüggő is, meg lehet korszakfüggő is, arab világban néhol még vízipiát is mellékelnek hozzá.
15/22 anonim válasza:
Vízipiát? Hát igen, a víz is piának minősül, mert megiszod! 😂
Viccet félretéve értem, hogy az vízipipa akart lenni, de azt ne keverjük ide, mert dohányáru!
16/22 anonim válasza:
Valóban szokták vízzel (kb. 1 dl) adni a kávét. Az a funkciója, hogy a kávé vízhajtó hatását ellensúlyozza. Előre "kell" (ajánlatos) meginni. Fordított esetben egyből kimosnád a kávé ízét a szádból.
17/22 anonim válasza:
Azt hiszem a legnagyobb hagyománya európában az olaszoknál van a kávé fogyasztásnak.
És kotyogóssal főzik a különböző kávékat.
Sőt,ha jól emlékszem a törökök is a kotyogóst tartják a legjobbnak
18/22 anonim válasza:
Törökök és görögök nem hinném hogy használnak kotyogóst, vagy akármilyet, mert Ők szűretlenül isszák a kávét, mindössze hagyják leüllepedni a zaccot a csésze aljára!
19/22 anonim válasza:
Görögökről nem beszéltem
A törökök kotyogóznak háznál ez tuti
Ne a szállodákat nézd
20/22 anonim válasza:
#19, lehet hogy nem beszéltél görögökről, csak törökökről, de akkoris ugyanaz a kávézási szokásuk, és nem csak szállodában, otthon is!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!