A 0,0 % os alkolholtartalmú sörre miért van ráírva, hogy csak 18 éven felüliek fogyaszthatják?
Mert nem gyerek sör, a gyerek pezsgő kb. egy sima gyümilé bubisan. Lehet benne egy nagyon kevés alkohol.
Ha már a gumi szóba jött: Dolgoztam 4 évet pénztárban. Óvszert bárki vehetett, de szexuális segédeszközt (pl:sìkosìtó, vibrációs gyűrű stb.) csak 18 éven felüliek... Szép is lenne, ha mennének a 18 éven aluliak pereskedni az állammal, h miattuk lett baba, mert 12 éves kortól élhetnek szexuális életet, de védekezni nem szabad...
Biztonsági eszközök/lopás gátlók nem feltétlen olyan termékeken vannak, amik 18 éven felüliek vehetnek. Akkor most csokit vagy bon bont se vehetnek?
Amiket gyakran lopnának vagy drágák, azokat igyekeznek védeni.
Pl: volt, hogy tesco expressben a protézis ragasztót tettük bele ilyen biztonsági záras dobozba, mert valaki mindig lopta egyébként.
Ja és érdekességként: Energia italt 14 éven aluliak nem vehetnének, mert túl káros...
De mivel ezt nem ellenőrzik stb, ìgy arra csak legyintett a vezetőség ,h adjuk ki.
Ha minimális alkohol van benne, akkor azt is kötelesek feltüntetni a gyártók, néhány alkoholmentesnek mondott sörre rá is van írva, hogy "max. 0.5%" ! "Csak 18 éven felülieknek" - ezt eddig csak sima alkoholos sörökön olvastam, de most megnéztem, mert éppen van itthon 2 doboz gyümölcsös Dreher 24, és tényleg rá van írva, de kicsiben és nagyban írva is mindenhol az van rajta, hogy 0.0% ! Akkor ez most hogyan van?
Tudtommal a komló [komlókivonat] a kenderfélék közé tartozik, ez felerősíti az alkohol hatását, és ezért üt hamarabb a sör, mint a tömények - ok, ebben nincs alkohol, de komlókivonat azért van, tehát hatás valamilyen szinten... nem amiatt írják rá?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!