Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » A bodza szirup tetején egy...

A bodza szirup tetején egy este után felült egy fehér réteg. Mi lehet az?

Figyelt kérdés

Szervusztok!


Tegnap este palackoztam a bodza szirupomat, amit recept alapján főztem és két napig hagytam hűvös helyen összeérni.


Mindenem el volt mosva és csírátlanítva, amivel dolgoztam, a szirupot először konyharuhán, utána kétszer vattán szűrtem át és így került a palackokba. Fél órán keresztül bugyogva forraltam az üvegekben és ekkor nyomtam rájuk a dugót. Kicsit hagytam őket kihülni és betettem őket a hűtőbe.


Ma reggel kivettem egyet, hogy megnézzem, de a palackok tetején egytől egyig egy fehér réteg van és nem tudok rájönni, hogy mi lehet az illetve hogy hol rontottam el.


Ugyanígy jártam tavaly a mentasziruppal és tavaly előtt a csalán sziruppal.


Ötletek vagy tippek, hogy hol csúsztak el a dolgok?



#réteg #Bodzaszirup #Bodza szirup #Szirup főzés
2021. jún. 10. 21:46
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Egy fotó jó lenne, nem kizárt, hogy teljesen ártalmatlan dolog. Sok esetben keletkezik hab, ami nem jelent rosszat, nem rontja a minöséget. (meg a receptet is beírhatnád, esetleg azzal lehet valami gond?)
2021. jún. 10. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

A recept abból állt, hogy 0,5 kiló cukrot kikaramelizáltam, azt kellett felhígítani 1 liter vízzel és 4 kör további szirupot főzni, 1 liter vízben 0,7 kiló cukrot. ebbe ment bele a bodzavirág illetve a citromok, amit még meg is pucoltam. ebbe még kellett 30 gramm citromsó. 5 liter szirupot főztem összesen.


így néz ki.

[link]

2021. jún. 10. 22:15
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Ami a képen látszik, az a virágpor, semmi baj sincs vele!
2021. jún. 10. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Ha nem hűtőben szeretném tárolni, hanem csak úgy a spájzban a polcon, mekkora a valószínűsége, hogy eláll télig?


illetve még adódik a kérdés. hogy jutott át azon a sok szűrésen a virágpor?

2021. jún. 10. 22:22
 5/7 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom biztosan, hogy jutottt át, szerintem nagyok picik a szemcsék.

Én hasonlóan készítem a bodzaszörpöt, spájzban tárolom, nekem simán eláll a következöig.

2021. jún. 10. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm az értelmes válaszokat, pozitív visszajelzést küldtem :)
2021. jún. 10. 22:30
 7/7 anonim ***** válasza:
87%
Hűtőben,felesleges tartani,hiszen dunsztoltad . Rövid,ideig áztattad 2-nap kevés és nem volt ideje rendesen elegyedni a virágpornak. Én az 5-ik napon szoktam palackozni . És nem szoktam,dunsztolni se,mert már maga a cirtromsav tartósít .
2021. jún. 11. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!