A bodza szirup tetején egy este után felült egy fehér réteg. Mi lehet az?
Szervusztok!
Tegnap este palackoztam a bodza szirupomat, amit recept alapján főztem és két napig hagytam hűvös helyen összeérni.
Mindenem el volt mosva és csírátlanítva, amivel dolgoztam, a szirupot először konyharuhán, utána kétszer vattán szűrtem át és így került a palackokba. Fél órán keresztül bugyogva forraltam az üvegekben és ekkor nyomtam rájuk a dugót. Kicsit hagytam őket kihülni és betettem őket a hűtőbe.
Ma reggel kivettem egyet, hogy megnézzem, de a palackok tetején egytől egyig egy fehér réteg van és nem tudok rájönni, hogy mi lehet az illetve hogy hol rontottam el.
Ugyanígy jártam tavaly a mentasziruppal és tavaly előtt a csalán sziruppal.
Ötletek vagy tippek, hogy hol csúsztak el a dolgok?
A recept abból állt, hogy 0,5 kiló cukrot kikaramelizáltam, azt kellett felhígítani 1 liter vízzel és 4 kör további szirupot főzni, 1 liter vízben 0,7 kiló cukrot. ebbe ment bele a bodzavirág illetve a citromok, amit még meg is pucoltam. ebbe még kellett 30 gramm citromsó. 5 liter szirupot főztem összesen.
így néz ki.
Ha nem hűtőben szeretném tárolni, hanem csak úgy a spájzban a polcon, mekkora a valószínűsége, hogy eláll télig?
illetve még adódik a kérdés. hogy jutott át azon a sok szűrésen a virágpor?
Nem tudom biztosan, hogy jutottt át, szerintem nagyok picik a szemcsék.
Én hasonlóan készítem a bodzaszörpöt, spájzban tárolom, nekem simán eláll a következöig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!