Hogyan tudok finom, filteres, bögrényi teát csinálni? Hány filter, ízesítés arányok, áztatás ideje?
Szinte minden teafilterrel így kell és ez egy normál (kb 250 ml-es) bögrére vonatkozik.
Egy filter, 2-3 evőkanál citromlé és 2 evőkanál cukor (vagy méz). Valamint pluszba tehetsz bele reszelt gyömbért mert attól is nagyon finom lesz.
Az áztatás ideje a teától függ, ez rajta van a filter csomagolójának a hátulján, de általában 3-4 perc.
Kinek mi a finom, ez itt a kerdes. En peldaul izesites nelkul iszom a gyumolcsteat, bar szalasat es nem filtereset hasznalok, kb 5-6 percig aztatom, aztan kesz is. De ha olyan igazi edes napkozis teat szeretnel, akkor ontsd nyakon sok cukorral :D Filteresbol amugy az atlagos 2-3 decis bogrehez csak egy filtert hasznaltam regen, ha ennel tobbet keszitettem, akkor kettot.
En is vizforraloval forralok vizet, ugy tudom, hogy leginkabb a gyogynovenyeknel vagy a zold teanal kell figyelni a viz hofokat, mert nem tanacsos tul forro vizzel leonteni oket, de ebbe a reszebe nem mentem annyira bele, en csak hetkoznapi fogyaszto vagyok :)
Ha aromás a tea,nem kell bele semmi mert megváltoztatja az ízét.
A teás csésze tetejére teszem az alátétet amíg a filter ázik.
Sokan cukrozzák,citrommal,vagy tejjel isszák.De minek?
#8 Senkit nem hülyéztem,le.
Csak szerintem nagyon más íze lesz,ha bármit hozzá adunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!