Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Hogyan tudok finom, filteres,...

Hogyan tudok finom, filteres, bögrényi teát csinálni? Hány filter, ízesítés arányok, áztatás ideje?

Figyelt kérdés
Vízforralóval készítem.

2021. jan. 11. 15:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
68%

Szinte minden teafilterrel így kell és ez egy normál (kb 250 ml-es) bögrére vonatkozik.

Egy filter, 2-3 evőkanál citromlé és 2 evőkanál cukor (vagy méz). Valamint pluszba tehetsz bele reszelt gyömbért mert attól is nagyon finom lesz.

Az áztatás ideje a teától függ, ez rajta van a filter csomagolójának a hátulján, de általában 3-4 perc.

2021. jan. 11. 15:32
 2/15 anonim ***** válasza:
51%

Kinek mi a finom, ez itt a kerdes. En peldaul izesites nelkul iszom a gyumolcsteat, bar szalasat es nem filtereset hasznalok, kb 5-6 percig aztatom, aztan kesz is. De ha olyan igazi edes napkozis teat szeretnel, akkor ontsd nyakon sok cukorral :D Filteresbol amugy az atlagos 2-3 decis bogrehez csak egy filtert hasznaltam regen, ha ennel tobbet keszitettem, akkor kettot.

En is vizforraloval forralok vizet, ugy tudom, hogy leginkabb a gyogynovenyeknel vagy a zold teanal kell figyelni a viz hofokat, mert nem tanacsos tul forro vizzel leonteni oket, de ebbe a reszebe nem mentem annyira bele, en csak hetkoznapi fogyaszto vagyok :)

2021. jan. 11. 15:37
 3/15 anonim ***** válasza:
Általában rá van írva a dobozra, hogy az adott típusú filtert meddig kell áztatni...
2021. jan. 11. 15:39
 4/15 anonim ***** válasza:
38%

Ha aromás a tea,nem kell bele semmi mert megváltoztatja az ízét.

A teás csésze tetejére teszem az alátétet amíg a filter ázik.

Sokan cukrozzák,citrommal,vagy tejjel isszák.De minek?

2021. jan. 11. 15:39
 5/15 anonim ***** válasza:
70%
4-es: nem ismered a mondást, hogy ízlések és pofonok???
2021. jan. 11. 15:41
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
Azért mert úgy finomabb.
2021. jan. 11. 15:41
 7/15 anonim ***** válasza:
57%
Miért kellett lepontozni? Én csak a saját véleményemet írtam le. 1-es voltam
2021. jan. 11. 15:43
 8/15 anonim ***** válasza:
66%
#4: nyilván egész Nagy-Britannia hülye, hogy tejjel isszák... :-D
2021. jan. 11. 15:51
 9/15 anonim ***** válasza:
70%
#7 én pl lepontoztalak. Vagy nem ismered az evőkanál és a teáskanál közti különbséget, vagy beteg ízlésed van.
2021. jan. 11. 16:01
 10/15 anonim ***** válasza:
78%

#8 Senkit nem hülyéztem,le.

Csak szerintem nagyon más íze lesz,ha bármit hozzá adunk.

2021. jan. 11. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!