Hogy tudnék filteres teát főzni?
Nem lesz egyszerű de ha pontosan követed az utasításaimat menni fog.Csak bízz magadban és bennem is.
1.Keresel egy 300ml-s poharat és előveszed,lassan le helyezed az asztalra/konyhapultra/stb.
2.A tea filtert belerakod a pohárba egy egyszerű mozdulattal.
3.A vízforalóba vizet teszel és bekapcsolod.
4.Ha a víz elérte a kellő hőmérsékletet leöntöd a tea filtert és vársz 3-5-8 percet.
5.Ízlés szerintem ízesíted mézzel,cukorral,citrommal,gyömbérrel.
Ui:Egészségedre.
De ha nincs vízforralód, csak tűzhelyed (akár gáz, akár villany) bekapcsolod, egy kis lábasban vizet melegítesz, és onnét töltöd rá a filterre a meleg vizet.
Célszerű egy kistányérral beborítani 10-15 percre, hogy a tea aromája kellően átkerüljön a teavízbe. Én teljesen natúr iszom, se cukor, se méz, se citrom, semmi egyéb. Ízlés dolga.
a pohárba öntöd a vizet
beteszed a mikróba max hőmérsékleten 2-3 percre
kiveszed a pohár forró vizet
beleteszed a teafiltert
vársz pár percet, kevergeted a teát, nyomkodod a filtert hogy beízesítse
ízesíted valamivel ha úgy érzed
megiszod
Nekem még sosem pattant szét egy sem. Bár kifejezetten vékony falú üdítős pohárral nem próbáltam.
Ha vékony falú a pohár, akkor mikróban érdemes a vizet melegíteni, már eleve benne a pohárban, így nem éri hősokk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!