Mit ihatnék ami egészséges?
Kellene innom napi 2-2,5 litert legalább.
A sima vizet nem tudom meginni. Főlegtélen. Egyáltalán nem kívánja a szervezete. Legalábbis nem ennyit. Néha citromlével ízesítem, de azt is hamar megunom.
A zöld teát szeretem, viszont édesen. Így az is cukros.
Gyümölcsleveket, szénsavas üdítőket, szorpot szeretem, de ugye ez sem a legjobb választás ilyen mennyiségben.
Mit ihatnék?
Én a csipkebogyót, hibiszkuszt szeretem, találj te is pár növényt aminek szereted az ízét, és vagy teaként vagy áztasd vízbe.
Tejtermékekkel hogy állsz?
Facsart narancs, grépfrút?
Mi tisztított vizet iszunk, ami nemcsak tiszta is, hanem még finom is.
98%-ban mindent kiszűr :
klór és vegyületei
vas-mangán
nitrit-nitrát
kőolaj származékok
gyógyszer maradványok-hormonok
arzén
nehézfémek
Ez lenne a készülék (úgy látom, hogy más emberek is nagyon dicsérik):
Nekem is pont az a problémám, hogy nehezen iszom meg a kellő mennyiséget. Én úgy szoktam mostanában, hogy csinálok egy kancsó limonádét kevés cukorral és emellett reggel és este még iszok 1-1 pohár vizet.
Így megvan a kellő mennyiség és bár tudom, hogy nem teljesen egészséges, de a pici cukorral finomabb és még mindig sokkal jobb, mint a dobozos gyümölcslevek vagy bármelyik üdítő.
De a tea is jó, csak próbálj meg ne túl sok cukrot tenni.
Csinálj akár Smoothie-t.
Este lefagyasztod a gyümit, amiből akarod (én banánból és eperből szoktam gyakran, de ananásszal is nagyon finom), és reggel kiveszed beleteszed a turmix/Smoothie gépbe öntesz hozzá egy kis tejet esetleg főző tejszínt és kész. (A banánhoz én néha még szoktam fahéjat is tenni, mert nagyon szeretem de a bátyám szerint undi xd).
Ezt akár úgy is megcsinálhatod, hogy nem lefagyasztod a gyümölcsöt, hanem jeget teszel mellé mikor turmixolod.
De a nap további részében én sima/citromos vizet szoktam inni.
Viszont ha beírod keresőbe, hogy "víz ízesítése" vagy ilyesmit rögtön ad ki találatokat, mint pl ez:
Ha unom a vizet 100%os narancslével vagy almalével keverem. Úgy hogy kb 2/3 víz. Nekem így jobban is ízlik, nem tömény.
De friss gyümölcsökkel is lehet ízesiteni, citrom, Lime, narancs, menta.
Limonádét készíthetsz édesítőszerrel is. Kb ugyanolyan finom szerintem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!