Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Mennyi koffeint vihetek be ha...

Mennyi koffeint vihetek be ha 1,2 liter fekete teát fogyasztok 16 filterböl?

Figyelt kérdés
1,5 dl forró vízbe két filtert szoktam tenni és naponta 8szor iszom.

2020. máj. 20. 10:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Túl sok a koffein benne, szívbeteggé fogsz válni tőle. De ha az a célod, hogy kicsináld a szíved, és korán meghalj, arra pont jó.
2020. máj. 20. 11:53
 12/21 A kérdező kommentje:
Elszeretném kerülni a betegséget
2020. máj. 20. 11:59
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha 1,5dl vízbe 2 filtert teszel, az nem azt jelenti, hogy ezt fel kell szorozni, és akkor abba annyi filter kell. Értem én, hogy matek, de ez nem az.

Én egy 2,5dl csészébe szoktam 1 filtert tenni, és általában ennyit is javasolnak. De ha egy kannával főzök, ami kb 1 liter, abba nem rakok 4-et, csak 2-t, mert ugyanúgy kiázik belőle az íz.

A filter pedig önmagában sem egészséges. Ha már ilyen nagy mennyiségben csinálsz, akkor készítsd el szálas teából. Na ott méregethetsz: kb. 10-12gr/liter

2020. máj. 20. 12:11
 14/21 A kérdező kommentje:

Nem kannával fözök...

Csészében forró víz 1,5 dl és 2 filter..

Ezt ismétlem 7 szer , összesítve kijön amit írtam

2020. máj. 20. 12:16
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Tea kavé epehajtó is , amikor több zsirosabbat eszel lehet okádsz fél napot mint a részegek . Függő leszel és az elvonási tünet nagy kínlódás .
2020. máj. 20. 12:29
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

#14: akkor egyszerű a megoldás: főzz kannával! :D

A bánat se töltené azzal az idejét, hogy naponta 10-15 csészét megfőzzek, meg kivárjak. Nem is értem. Tudod ezzel mennyi időt vesztesz naponta az életedből?

Vizet felforralod: kb 2 perc.

Teát beáztatod: (te módszered szerint) 10 perc.

Ezt felszorozva a mennyiségekkel az jön ki, hogy naponta legalább 2 órát csak azzal töltesz, hogy elkészíts egy teát. És ebbe még nincs benne az, hogy ezt meg is kell inni.

Na mindegy, nem az én reszortom, a fő kérdésedre válaszolva: olvasd el a tea dobozát, hogy mennyi koffein van benne, és szorozd fel a mennyiséggel, amit megiszol.

2020. máj. 20. 12:41
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Elég erős így a tea, túl sok a koffein. Igyál inkább zöld teát, az egészségesebb is, kevesebb benne a koffein. Kávét is ihatnál, vagy nem szereted?
2020. máj. 20. 12:46
 18/21 A kérdező kommentje:

Kávét utálom.

Zöld teát nem szeretem.

Csak napi 8 csésze fekete teát iszom

2020. máj. 20. 12:50
 19/21 anonim ***** válasza:
83%

"Teszek hozzá tejet szóval nem annyira erös."

Az az izgatószer mennyiség, ami belefő a tesvizedbe, akkor is benne marad, ha tejet öntesz hozzá.

A tea kevesebb koffeint tartalmaz, mint akávé, viszont teint (a fajtától függően) bőven.

Tehát téged ne a koffein, hanem a tein mennyisége érdekeljen.

Ahogy írtam, a tein mennyisége viszont attól függ, milyen fajta teából készítetted a forrázatot.

2020. máj. 20. 13:42
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan nem értem az ilyen embereket. Leírta mindenki hogy nem jó, túl sok, káros. Erre csak hajszolod hogy "dehát finom". Akkor igyad bas.ki, csak ne írjál ki kérdést róla. Senkit nem érdekel milyen betegségeid lesznek tőle amúgy. Igyal vizet, gyümölcslevet, xixo ízesített fekete teát, vagy bármilyen más teát. Ha nem akarsz, akkor meg fogadd el ami van és élj boldogan a napi 16 filter fekete teaddal. Mi egy literbe szoktunk tenni 2 ilyen filtert, ha iszol két litert egy nap, az még akkor is csak 4 filter. Tessek, itt van az ideális mennyiség.
2020. máj. 20. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!