Mennyi koffeint vihetek be ha 1,2 liter fekete teát fogyasztok 16 filterböl?
Ha 1,5dl vízbe 2 filtert teszel, az nem azt jelenti, hogy ezt fel kell szorozni, és akkor abba annyi filter kell. Értem én, hogy matek, de ez nem az.
Én egy 2,5dl csészébe szoktam 1 filtert tenni, és általában ennyit is javasolnak. De ha egy kannával főzök, ami kb 1 liter, abba nem rakok 4-et, csak 2-t, mert ugyanúgy kiázik belőle az íz.
A filter pedig önmagában sem egészséges. Ha már ilyen nagy mennyiségben csinálsz, akkor készítsd el szálas teából. Na ott méregethetsz: kb. 10-12gr/liter
Nem kannával fözök...
Csészében forró víz 1,5 dl és 2 filter..
Ezt ismétlem 7 szer , összesítve kijön amit írtam
#14: akkor egyszerű a megoldás: főzz kannával! :D
A bánat se töltené azzal az idejét, hogy naponta 10-15 csészét megfőzzek, meg kivárjak. Nem is értem. Tudod ezzel mennyi időt vesztesz naponta az életedből?
Vizet felforralod: kb 2 perc.
Teát beáztatod: (te módszered szerint) 10 perc.
Ezt felszorozva a mennyiségekkel az jön ki, hogy naponta legalább 2 órát csak azzal töltesz, hogy elkészíts egy teát. És ebbe még nincs benne az, hogy ezt meg is kell inni.
Na mindegy, nem az én reszortom, a fő kérdésedre válaszolva: olvasd el a tea dobozát, hogy mennyi koffein van benne, és szorozd fel a mennyiséggel, amit megiszol.
Kávét utálom.
Zöld teát nem szeretem.
Csak napi 8 csésze fekete teát iszom
"Teszek hozzá tejet szóval nem annyira erös."
Az az izgatószer mennyiség, ami belefő a tesvizedbe, akkor is benne marad, ha tejet öntesz hozzá.
A tea kevesebb koffeint tartalmaz, mint akávé, viszont teint (a fajtától függően) bőven.
Tehát téged ne a koffein, hanem a tein mennyisége érdekeljen.
Ahogy írtam, a tein mennyisége viszont attól függ, milyen fajta teából készítetted a forrázatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!