Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Miért nem terjedt el a kamillá...

Miért nem terjedt el a kamillás kakaó vagy kakaós kamilla?

Figyelt kérdés

Kakaó alatt itt mindenmentes, csak forró víz alapú (akár holland) kakaóport értek, forró csokit végül is, és ezért jutott eszembe, hogy a kamilla tea is csak leforrázandó virág, hát miért nem lehet őket összekeverni?

Hozzátenném, hogy ez a fantasztikus (? :D ) gondolatom már jó pár hete éppen egy igencsak alkoholittas este másnapján jutott eszembe, akár még másnaposan is, és iszonyat rosszul lettem tőle, amit nem tudok azóta sem, hogy vajon csak az alapvető másnaposságom miatt, vagy egyébként is, de ama rosszullevős tapasztalatom után nincs is merszem újra kipróbálni... :) Mondjuk csak durván hányingerem lett (azután, hogy előző este többet ölelgettem a wc fajanszát, mint a poharakat... ;) De hát egyszer van az embernek születésnapja egy évben, és saját tapasztalat kell ahhoz, hogy elhigyjem ama bölcsességet, hogy nem keverni meg ha mégis, akkor is felfele inni alkoholmennyiségben... ;) - most megtanultam! :D ), de érdekelne, hogy vajon miért nem jó párosítás ez a kettő...

Talán mert pont egymásnak ellentétes hatást váltanak ki? A kamilla nyugtat, a kakaó meg ébreszt, élénkít?

Azon kívül, hogy nem vagyok normális ;) (oké, senki sem az, csak van, aki be is vállalja, míg a többség tagadja... ;) :P ) ki mit gondol erről? :)

Még mindig izgatja a fantáziámat és tán ki is fogom próbálni újra, a saját bőrömön tapasztalni ;) , de előbb érdekel a "nép" ;) véleménye, hogy vajon neten is miért nem találtam erről infót még angolul sem nagyon...

2020. jan. 10. 15:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert a kamilla borzasztó "halvány" íz, semmit nem lehetne belőle érezni kakaó mellett.
2020. jan. 10. 15:48
 2/7 anonim ***** válasza:
76%
Mert undorító??
2020. jan. 10. 15:50
 3/7 anonim ***** válasza:
77%
Mert undorító íze lenne.
2020. jan. 10. 16:03
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Virágokkal készül csokikat lehet kapni egy ideje.
2020. jan. 10. 16:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az elterjedését gátolja, hogy senki nem inná meg. Akkor meg minek fözni?
2020. jan. 10. 16:13
 6/7 A kérdező kommentje:

2-3. válaszolók: ezek személyes véleményetek és ízlés kérdése... Bár tényleg a véleményeteket kértem, ez annyira egyéni ítélet, amit írtatok, hogy nem mondanám hasznosnak, bár az, hogy ketten is ugyanazt írtátok, levonom magamtól is a következtetést, hogy nem sokan izgulnak rá maguktól úgy, mint én. Amúgy régen én pl. egyáltalán nem szerettem a teát és csak akkor ittam, amikor beteg voltam, de aztán ez megváltozott nálam.

4.: azért én a kamilla virágot mondjuk nem enném meg... Nem ugyanaz teát készíteni valamiből, mint megenni valamit... Bár gondolom, hogy ha teát lehet valamiből készíteni, akkor a fogyasztása sem káros, de valahogy kamilla virágot nem vágyom enni... Ahogy amúgy más virágot sem... ;)

5.: nem olyan biztos az! Ahogy nekem eszembe jutott, tán másnak is ízlene... :)

Ennyi negatív hozzászólás csak még jobban provokál, hogy kipróbáljam - eskü megírom, hogy akkor milyen lett, ha épp nem éhgyomorra vagy másnaposan próbálom... ;) :D

2020. jan. 10. 16:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én forró csokiba gyömbért szoktam rakni. Az sem jön be mindenkinek. De nekem nagyon. Csak nem mindenkinek csinálom az italt, hanem magamnak, így nincs ezzel gondom.
2020. jan. 10. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!