Miért nem tudja elfogadni a magyar társadalom, ha nem akarok gyereket vállalni és párkapcsolatban élni?
Mert a felelősségvállalással hozzák összefüggésbe a gyermekvállalást. Ha ez megtörténik nő a státuszod az emberek szemében, hiszen felelős vagy valaki életéért, nem (bármilyen szakma) Doktor, asztalos , hanem szülő is leszel, óriási gondokat vállalva a nyakadba, bár ez inkább a női félen csapódik le, ő hurcolássza orvosokhoz, és a munkahely sem szereti a szülőket. Te férfiként eltartod a családod, a felelős apa státuszába lépsz, a társadalom hasznos, elismert láncszemeként járulsz hozzá az élet folytonosságához a gyermeked révén.
Szóval akárhogy nézzük ez nem gyalogkakukk, nem egy kutyát tartasz , sokkal nagyobb felelősség, gondatlanság miatt még börtönnel is lakolsz pl. egy eset a kézifék nem volt behúzva és gyerekekkel együtt az autó a vízbe gurult, az eredmény két halott, és két elítélt szülő.
Nem tudok ehhez még mit hozzáfűzni véleményemet a társadalom nézőpontjából írtam, még egy rablás során is a gyilkosnak mondod téged ne őljön meg, mert három kisgyereked van, elgondolkodik rajta és nagy eséllyel hagy életben, még a legnagyobb vérengző sem akar árva gyerekeket.
Nem vagyok szülő, közhelyeket írtam. Vagy tényeket.
Helló!
Elfogadja, de nem támogatja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!