Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Tényleg kiveszett az idősek...

Tényleg kiveszett az idősek iránti tisztelet vagy csak az idősek tekintélye csorbult meg?

Figyelt kérdés

Itt gondolok arra, hogy például az én nagyapám ha szólt, hogy menni kell kapálni, akkor a felnőtt gyerekei, akiknek önálló háztartásuk és családjuk volt, azonnal ugrottak, szinte teljesen függetlenül attól, hogy kit mit csinált. Manapság ilyen nem történhetne meg, mert a gyerek vagy egy tiroli étteremben pincérkedik, vagy pedig elmagyarázza, hogy nem várhatja el az apuka, hogy hagyjon félbe mindent, és ugorjon segíteni.

Szerintem, amikor arról beszélnek, hogy manapság a fiatalok nem tisztelik az időseket, 10-ből 7-szer arról van szó, hogy a fiatal azt mondja, hogy felnőtt vagyok, saját háztartással és saját élettel, már nem parancsolsz nekem.

2019. máj. 21. 13:05
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Régen csak társadalmi nyomás miatt volt ez. De a tiszteletet ki kell érdelemi, az nem kor kérdése. Ezzel ám sok idős visszaél és iszonyú bunkó.
2019. júl. 17. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!