Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért ciki átlagosnak lenni?

Miért ciki átlagosnak lenni?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre, ezen az oldalon már pejoratív jelzőnek számít az "átlagos" szó, gyakran látok pl. olyan kérdéseket, amikben iskolások írnak arról, hogy szekálják őket az osztályban és kb. 10-ből 9 válasz az, hogy "Ne foglalkozz velük, te egy egyedülálló kis hópehely vagy, akik szekálnak, azok meg ÁTLAGOSAK és irigyek rád, amiért te nem állsz be a sorba".

De azt is megfigyeltem már, hogy újabban divat lett leszólni azt, aki mondjuk hallgat popzenéket, sőt, van is 1-2 szám, amiket kifejezetten szeret az aktuális slágerek közül..(Mondom ezt mellesleg úgy, hogy szinte csak és kizárólag alternatív rockot hallgatok, a kedvenc együttesem is ezt a stílust képviseli, de attól még van, hogy megtetszik egy újabb zene, amit mondjuk a rádióban hallok, ami történetesen egy popzene és egy ideig azt is hallgatom)

A kedvencem az, amikor olyanokat írnak, hogy az átlag emberek birkák, akik direkt olyan zenéket hallgatnak meg olyan dolgokkal foglalatoskodnak, stb., amiket amúgy nem is szeretnek, csak hogy ne lógjanak ki a sorból :D Engem szerintem sehogy se tudnának rávenni arra, hogy mondjuk olyan ruhákat hordjak, amik nem tetszenek, vagy olyan zenéket hallgassak vagy bármi, de szerintem ezzel az emberek 99%-a ugyanígy van.

Miért képzelik azt sokan ezen az oldalon, hogy ők jobbak az "átlagnál" azért, mert van mondjuk egy kedvenc filmjük, ami kevésbé ismert, vagy mert leszólnak zenéket, filmeket, amiket még sose hallottak/láttak, csak annyit tudnak róluk, hogy most épp sokan kedvelik? Vagy úgy egyáltalán, miért hiszik azt, hogy ettől még ők nem átlagosak?

2019. máj. 17. 18:36
 1/6 anonim ***** válasza:
52%

"az átlag emberek birkák"

Kérdezz meg 10 random embert az utcán valami komolyabb témáról, ami általános műveltséget vagy önálló gondolkodást igényel. Majd rájössz, hogy miért mondják, hogy az átlagember birka.

2019. máj. 17. 18:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
azert, mert mindenki egy picit okosabbnak hiszi magat a masiknal, meg egy picit kulonlegesebbnek (kiveve persze a masik veglet). sot, altalaban akik ki vannak kozositve azok mindig probaljak a sajat igazukat igazolni es valamivel megindokolni, h miert is van ez veluk, ezert valasszak inkabb a tobbi ember lenezeset. en is "kulonleges" zenet hallgatok (foleg acapella), de megsem erzem azt, h barmivel is kulonlegesebb lennek, mint azok a tinik akik meg mondjuk a felkapottabb zeneket szeretik. egyebkent meg legtobbszor amit sokan szeretnek abban tenyleg van valami jo, lasd a focit. nem hiszem, h a vilag legnepszerubb sportja lenne, ha csak a tomegesedes miatt tetszene az embereknek. es pont itt a lenyeg: az o gondolatmenetuk az, h azert nem tudnak beilleszkedni, mert nem tomegek. pedig ha tudnak amugy, h egyaltalan nem kell tomegnek lenni ehhez, csak nyitni masok fele... :D
2019. máj. 17. 18:47
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
Nekem nem pejoratív. Én átlagos akartam mindig lenni. Nem mindenben jött össze, és így nehezebb az élet.
2019. máj. 17. 19:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"Miért képzelik azt sokan ezen az oldalon, hogy ők jobbak az "átlagnál" azért, mert van mondjuk egy kedvenc filmjük, ami kevésbé ismert, vagy mert leszólnak zenéket, filmeket, amiket még sose hallottak/láttak, csak annyit tudnak róluk, hogy most épp sokan kedvelik? Vagy úgy egyáltalán, miért hiszik azt, hogy ettől még ők nem átlagosak?"

Mert az az emberi ego játéka.

Zöld zoknim van.Jobb vagyok nálad,mert a tiéd kék.

Zöld zokni van rajtad? Nekem már akkor volt zöld zoknim,mikor neked még csak tojáshéj volt a valagadon.

2019. máj. 17. 19:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Ennek a milyen zenét hallgatsz, milyen ruhát hordasz kérdésnek egy idő után már nem lesz ám akkora jelentősége, sőt, felnőtt fejjel nevetségesnek is tűnhet, hogy az iskolások ennyire túltolják. Nekem a zeneszeretet belső dolog, boldogságot ad. A ruha meg inkább kényelmi szempont. De pl én szeretem az átlag ruhákat, mert az illik hozzám, közben tetszenek a különleges ruhák is, pl csupa fekete metálos, bakancsos is tetszik, de nem mindegy ki hordja, és közben röhögök egy-két fiatalon, mert annyira nem illik vagy hozzá vagy a szituhoz. Inkább legyek átlagos, mint nevetséges. A zenei ízlés pedig változhat, régen csak a rock, ma már csak az edm, sose gondoltam volna. Elég baj, hogy ha vkit a zenei ízlése vagy ruhája miatt cikiznek, de azoknak az általános és középiskolás kölyköknek is lesz majd fontosabb dolguk ennél, mikor majd egyetemisták, dolgozó emberek, családfenntartók stb lesznek, rájönnek, hogy nem ez számít.
2019. júl. 2. 15:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem ciki atlagosnak lenni. Akkor legalabb volnanak barataim. :) Persze normal esetben nem zavar a magany, de nagy ritkan jo lenne egy tars (baratra gondolok, nem parkapcsolatra).

Olyat talalni viszont, akivel egyezek... Huhuuu, tu a szenakazalban... Egy Himalaja meretuben...

2019. júl. 2. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!