Miért ciki átlagosnak lenni?
Úgy vettem észre, ezen az oldalon már pejoratív jelzőnek számít az "átlagos" szó, gyakran látok pl. olyan kérdéseket, amikben iskolások írnak arról, hogy szekálják őket az osztályban és kb. 10-ből 9 válasz az, hogy "Ne foglalkozz velük, te egy egyedülálló kis hópehely vagy, akik szekálnak, azok meg ÁTLAGOSAK és irigyek rád, amiért te nem állsz be a sorba".
De azt is megfigyeltem már, hogy újabban divat lett leszólni azt, aki mondjuk hallgat popzenéket, sőt, van is 1-2 szám, amiket kifejezetten szeret az aktuális slágerek közül..(Mondom ezt mellesleg úgy, hogy szinte csak és kizárólag alternatív rockot hallgatok, a kedvenc együttesem is ezt a stílust képviseli, de attól még van, hogy megtetszik egy újabb zene, amit mondjuk a rádióban hallok, ami történetesen egy popzene és egy ideig azt is hallgatom)
A kedvencem az, amikor olyanokat írnak, hogy az átlag emberek birkák, akik direkt olyan zenéket hallgatnak meg olyan dolgokkal foglalatoskodnak, stb., amiket amúgy nem is szeretnek, csak hogy ne lógjanak ki a sorból :D Engem szerintem sehogy se tudnának rávenni arra, hogy mondjuk olyan ruhákat hordjak, amik nem tetszenek, vagy olyan zenéket hallgassak vagy bármi, de szerintem ezzel az emberek 99%-a ugyanígy van.
Miért képzelik azt sokan ezen az oldalon, hogy ők jobbak az "átlagnál" azért, mert van mondjuk egy kedvenc filmjük, ami kevésbé ismert, vagy mert leszólnak zenéket, filmeket, amiket még sose hallottak/láttak, csak annyit tudnak róluk, hogy most épp sokan kedvelik? Vagy úgy egyáltalán, miért hiszik azt, hogy ettől még ők nem átlagosak?
"az átlag emberek birkák"
Kérdezz meg 10 random embert az utcán valami komolyabb témáról, ami általános műveltséget vagy önálló gondolkodást igényel. Majd rájössz, hogy miért mondják, hogy az átlagember birka.
"Miért képzelik azt sokan ezen az oldalon, hogy ők jobbak az "átlagnál" azért, mert van mondjuk egy kedvenc filmjük, ami kevésbé ismert, vagy mert leszólnak zenéket, filmeket, amiket még sose hallottak/láttak, csak annyit tudnak róluk, hogy most épp sokan kedvelik? Vagy úgy egyáltalán, miért hiszik azt, hogy ettől még ők nem átlagosak?"
Mert az az emberi ego játéka.
Zöld zoknim van.Jobb vagyok nálad,mert a tiéd kék.
Zöld zokni van rajtad? Nekem már akkor volt zöld zoknim,mikor neked még csak tojáshéj volt a valagadon.
Nem ciki atlagosnak lenni. Akkor legalabb volnanak barataim. :) Persze normal esetben nem zavar a magany, de nagy ritkan jo lenne egy tars (baratra gondolok, nem parkapcsolatra).
Olyat talalni viszont, akivel egyezek... Huhuuu, tu a szenakazalban... Egy Himalaja meretuben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!