Ismersz olyan embert, akinek megromlott a kapcsolata a régi ismerőseivel azért, mert az illető közben kitört az átlagból?
Ismersz olyan embert, akinek sok irigyese lett azért, mert idővel felkapaszkodta magát és jól él, míg a régi környezete szegény vagy átlagos? Lehúzták ezért a szülők, régi barátok, testvérek? Féltékenyek lettek rá, elkezdték bizonyos emberek fúrni őt emiatt, vagy szerinted ilyen nem nagyon történik meg?
Egyáltalán mit érezhet egy olyan ember, aki a környezetéhez képest meggazdagodik, kitör onnan, és évek múltán rájön, hogy már nem sok közös témája van a régiekkel? Vagy hogy érzi magát az, aki egyszerűség jegyében neveli a gyerekeit, hogy ne akarjanak sokat, ne legyenek törtetőek, a gyerek mégis azon ügyködik folyamatosan, hogy legyen neki egyre több, és jó úton is halad? Hogy érzi magát az a szülő, akinek a gyereke tízszer annyit keres 30 évesen, mint az apja 60 évesen?
Ismerek, pl. magamat. :) Nem mondhatnám, hogy megromlott, inkább fokozatosan kihűlt. Nem akarok és nem is lehet megfelelni mindenkinek, ez természetes.
"évek múltán rájön, hogy már nem sok közös témája van a régiekkel?" - És ez nem is baj. Nem az az életcélom, hogy én legyek a világ legnépszerűbb embere. Akik fontosak számomra, azok szeretnek - ennyi nekem pont elég.
És hogy kezelitek a családdal való kapcsolatotokat? Mikor mondjuk az ember egyik szülője féltékenykedik és próbál lehúzni? Vagy mikor egyszerűen nem hajlandóak az érdemeket elismerni? Én úgy látom, ilyen esetben a rokonok inkább irigyek és rosszindulatúak, beszólogatóak lesznek, semmint büszkék. Vagy lehúzósak és kihasználóak.
Hogy kezelnétek egy olyan helyzetet, ha a régi ismerősökkel folyamatosan kihűl a kapcsolat, újak meg nem jönnek? Egy tanult és jobbmódú ember sokkal nehezebben talál magához valót, mint a szegényebb vagy egyszerűbb emberek. Egyszerűen a jómódú vagy tanult embereket (bármelyik lehet a kettő közül, akár mindkettő egyszerre), őket más problémák foglalkoztatják, mint a szegényebbeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!