Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért baj, ha egy lány/nő ilyen?

Miért baj, ha egy lány/nő ilyen?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, de nem mondanám magam lányosnak, már csak az öltözködésemet, stílusomat tekintve se, a gondolkodásomat tekintve pedig végképp.

Pl. amiatt, mert én inkább a nemek közti egyenlőség híve vagyok. Vagyis nem szeretem, amikor a nemem miatt áldozatként, szerencsétlenként tekintenek rám, akit óvni kell a széltől is kb. De a fizikai képességeimmel tisztában vagyok, szóval nem akarok nehéz fizikai munkákat végezni, amiket csak egy erősebb, megtermett férfi tudna megcsinálni, de az kifejezetten idegesít, amikor még a legkevesebb fáradtsággal járó munkákat is kiveszik a kezemből, hogy ne "fáradjak". Csak hogy egy példát mondjak, amikor szakmát tanultam (vegyésztechnikus), egy fiú volt a laborban a padtársam és folyton azt vettem észre, hogy hozta oda nekem az eszközöket, mintha én képtelen lennék elolvasni a fiókokon/szekrényajtókon lévő feliratot és kivenni onnan a nekem szükséges cuccokat...Meg ő gyorsabban dolgozott nálam és amikor kész lett, mindig ült mellettem és nézett, aztán kommentálta, hogy pl. az oldatomat szerinte még lehet titrálni. Vagy le kellett írni egy reakcióegyenletet, ami amúgy nekem is ment csuklóból, de amikor épp nekiláttam volna, ő már odadugta az orrom elé az egyenletet, meg utána az egész számolást is, hogy másoljam le nyugodtan, pedig egyedül is meg tudtam csinálni ezeket..

De más fiúk is az őrületbe kergettek kb. azzal, amikor egy feltöltött, kb. 1 l-es vizes kancsóból desztillált vizet akartam átönteni egy flaskába, erre egyből kérdezgették, hogy ne segítsenek-e, mintha meg kéne szakadnom attól, hogy felemelek egy kb. 1 kg-os tárgyat..

Emellett azt se szeretem, amikor egy fiúval találkozok és mindent ki akar helyettem fizetni. Úgy vettem amúgy észre, ez se egy pozitívum a legtöbb embernél, volt, hogy a Felnőtt párkapcsolatok kategóriában válaszoltam egy ezzel kapcsolatos kérdésre és leírtam benne, hogy én sose várom el a másiktól, hogy fizessen helyettem, akár egy baráti találkozóról, akár egy randiról van szó. Főleg az első randin nem várnám el, amikor kiderül, mennyire tetszik élőben a másik...Nekem legalábbis kifejezetten kínos lenne, ha a fiú kifizetne helyettem mindent, aztán a végén közölném vele, hogy "Bocs, de nem jössz be, de amúgy finom volt az ingyen ebéd meg az ingyen süti!". Persze ilyenkor mindig lepontozzák a válaszom 0%-ra és az áll 100%-on, aki közli, hogy szerinte alap, hogy a randin a pasi fizet mindent, aztán a következő kérdésben meg azon sírnak, hogy állítólag minden nő egy anyagias, ingyen élő qrva.

Miért olyan baj sokaknak, hogy én nem akarom, hogy mindent megcsináljanak, kifizessenek helyettem? Lehet, egoistán hangzik, de ha férfi lennék, szerintem kifejezetten örülnék egy olyan lánynak, aki nem szolgáltatja ki magát.

#I'msomethingofascientistmyself
2019. ápr. 28. 19:27
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Nem baj.
2019. ápr. 28. 19:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is lány vagyok, és én is úgy gondolom, hogy attól hogy nőnemű vagyok, még lehetek életképes és még tudok oldani dolgokat egyedül is. Tehát szerintem például ha segítesz valakinek, akkor azt ne azért tedd mert nő, hanem mert segítségre van szüksége nemtől függetlenül.

De amúgy nagyon sok lány viselkedik esetlenül és életképtelenül (nem általánosítás, nyilván nem mindenki), de ezzel megerősítik a ezt a sztereotípiák.

2019. ápr. 28. 19:42
 3/9 anonim ***** válasza:
14%
Az a baj, hogy te most nagyon okosnak és önállónak gondolod magad, de valójában az első bekezdésnek nincs sok köze a többihez.
2019. ápr. 28. 19:44
 4/9 A kérdező kommentje:
3. Miért ne lenne köze hozzá? Amúgy meg igen, önállónak gondolom magam, annyira legalábbis mindenképp, hogy egyedül is le tudjak pl. vezetni egy labor jegyzőkönyvhöz tartozó számolást, vagy ki tudjam fizetni a saját fogyasztásom :/
2019. ápr. 28. 19:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem baj valaki ilyen...valaki olyan.
2019. ápr. 28. 19:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Természetesen egyáltalán nem baj hogy ilyen vagy. Szerintem a dolog gyökere a megváltozott nemi szerepekben, és az ebből fakadó problémákból fakad. Az elmúlt kb 50 évben nagyon megváltozott az, hogy mi az elvárt viselkedés egy férfitól/nőtől, ez pedig nyílván súrlódásokhoz vezet, hiszen valaki még a régi, egyesek szerint idejétmúlt, attitűdöt preferálja. Általában ezt tanulják el a szüleiktől, és egy berőgzűlt viselkedésmintán nehéz változtatni, főleg hogyha nem érzik hogy okuk lenne rá.
2019. ápr. 28. 19:56
 7/9 anonim ***** válasza:
29%

Nyugodtan pontozz le, ha nem értek egyet, végülis véleményt kértél... Az a rossz válasz ami veled nem ért egyet.

Azért nincs köze hozzá, mert az első bekezdés arról szól, hogy te mennyire vagy nőies, utána meg arról, hogy ki mennyire kezel nőként. Nyilván nyomulnak a kisfiúk, te meg ezt nem viseled jól, szóval itt van a kutya elásva.

2019. ápr. 28. 20:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Idővel megtanulod, hogy más emberek viselkedését úgysem változtathatod meg. Engem is zavar, de most mit idegeskedjek hülyeségeken? Edzeni járok egy jó kis társaságba, kb. tíz apuka korú férfi az edzőtársam. Nehéz súlyokkal edzünk, de edzés végén amikor elpakolunk, ugyanúgy kiveszik a kezemből a súlyzót, meg felakasztják a gyűrűt, holott tudják, hogy képes vagyok rá, hiszen percekkel azelőtt magam is emelgettem a súlyokat, és a gyűrűt is magam akasztottam le... Ezt egyszerűen el kell fogadni és túl kell lépni rajta, és kész.
2019. ápr. 28. 20:21
 9/9 Presumptuous_Pisces ***** válasza:

Miért hagyod magad? De most komolyan, meddig tartott vna leállítani a csoporttársadat? Egyébként, ennek a fele azért van, mert a fiúkba általában azt nevelik bele, hogy segítsék a gyengébbik nemet + etika. Nem azért fogja meg neked az ajtót pl mert gyenge vagy, hanem udvarias szeretne lenni. Amúgy meg az ilyen buzgó mócsingoknak valószínűleg bejössz vmilyen szinten. Ha ez ennyire zavar, hát engedd mégjobban szabadjára azt a fiús stílusodat.

A randis dolog is egy berögzült dolog. Gondolom, ha arra kerülne a sor, te térdelnél a pasi elé a gyűrűvel, mert egyenlők vagytok? Nem kell mindent beledumálni a nemi egyenlőséghez, ezek már mondhatni hagyományok, és ha Téged az ilyenek zavarnak, akkor azt jobb minél előbb letárgyalni a leendő partnerrel.

Lehet, egoistán hangzik, de ha férfi lennék, szerintem kifejezetten örülnék egy olyan lánynak, aki nem szolgáltatja ki magát.

Pedig a férfiak többsége szereti, ha az Ő kezében van a gyeplő. Ha visszautasítod a gesztust, akkor ne lepődj meg, ha vki már nem fog keresni. Továbbá, ez is egy berögzült társadalmi norma, nem fog pár "fiús" lány miatt megváltozni, viszont tudsz ha nem is ellene, de tenni az ügyért: pl túl vagy az első randin, elmentek sétálni v vmi, akkor veszel pl egy fagyit, ha bemész a boltba magadnak venni vmit, akkor neki is hozol egy csokit stb... Szép gesztus lenne, és nem az anyagiasságot sugallja.

Egyébként, a randiknak pont az a lényege, hogy léphet e szintet a kapcsolat, vagy viszlát. Nyilván, belakalkulálják ezt. De ha most ezért nem fizetnének első randin a férfiak a kávéért, akkor az lenne: "hogy ezek a férfiak milyen g*cik már! Ennyit nem tudnak megtenni!? Spórolnak 500ft-on?" És ebből ki lenne megint az hozva, hogy csak dugni akarnak és a pénzt is sajnálják stb...

Keress olyan partnert, akivel egy szemléleti síkon vagytok, és gond letudva. Hondolom, hogy nem vakrandizni jársz, hogy előtte ne lehessen ilyesmikről is akár beszélgetni.

Ezen ahogy hisztizel, és próbálod az ellenkezőjét állítani, egyáltalán nem vélnélek fiúsnak.

Egyébként a #3-as válaszolónál a pont.

Még mindig nem értem ezt, hogy miért engeded meg nekik ezt... Ja csak nem tetszik valahol az ezzel az egésszel járó figyelem? Dehogynem, mert nő vagy, hiába próbálkozol a másik nemmel azonosulni.

Egyébként, ha annyira az egyenlőség híve vagy, akkor miért emelted ki, hogy fiús lány vagy??? Elég gyéren megy ez neked (még). És ezt fogadd építő kritikának.

2019. ápr. 29. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!