Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek szánalmas/elítélen...

Szerintetek szánalmas/elítélendő, ha valaki nem megy iskolába/dolgozni, amikor beteg?

Figyelt kérdés

Mármint betegség alatt nem csak azt értem, hogy konkrétan a halálán van az illető, hanem enyhébb betegségeknél se.

Én pl. ma voltam orvosnál és kiírtak egész hétre, mert múlt hétvége óta be van gyulladva a torkom és a fertőzés már a fülemre is ráment. Valami bakteriális fertőzés lehet, mert antibiotikumot kaptam rá, meg a fülemre fülcseppet.

Egyébként egy sima torokfájós-taknyos megfázásnál még nem feltétlenül íratnám ki magam, de hiába szopogatok állandóan ilyen torokfájás csillapító tablettákat, nem is enyhül a torokfájás és annyira fáj, hogy még simán a nyelés is nagy fájdalmakat okoz, az elmúlt napokban alig tudtam enni is valamit, mert ugye alig bírom lenyelni...Szóval a közérzetem is nagyon rossz jelenleg.

A szüleim viszont reggel ordibálni kezdtek velem, amiért nem akartam iskolába menni, mert szerintük minimum 38 fokos lázamnak kell lennie ahhoz, hogy ne menjek iskolába, volt, hogy hőemelkedéssel is elküldtek...Szóval úgy kellett kiveszekednem, hogy hadd mehessek el orvoshoz. De apámtól, amikor délután hazajött, még így is kaptam a beszólásokat, hogy egy lusta g*ci vagyok, biztos írtunk ma valamiből, azért nem mentem, meg hogy ő bezzeg 40 fokos lázzal is elmegy dolgozni.

Az osztálytársaim között is van pár ilyen ember amúgy, akik még a halálos ágyukról is felkelnének kb., hogy bejöhessenek megírni egy 5 perces kisdogát és ha én itthon maradok egy sima kis influenza vagy felfázás miatt, kapom tőlük a "Pfff, én múltkor lázasan írtam témazárót, majd dolgoztam le suli után 8 órát a mekiben" beszólásokat.

Miért ilyen elítélendő sokak számára, ha valaki betegen inkább otthon marad pihenni? Én nem is szoktam lógni, tényleg csak akkor nem megyek iskolába, ha valami bajom van.

Jogosan tartanak a szüleim meg pár osztálytársam ezért lógósnak/lustának?

2019. ápr. 24. 22:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2019. ápr. 24. 22:27
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

" De apámtól ... még így is kaptam a beszólásokat, hogy ......, meg hogy ő bezzeg 40 fokos lázzal is elmegy dolgozni."

Attól, hogy apád idióta, neked nem kell annak lenned.

Az orvos kiírt. Ha ő úgy ítélt meg, hogy otthon kell maradnod, akkor egy laikus (apád) ne szóljon bele.

2019. ápr. 24. 22:54
 3/7 anonim ***** válasza:
64%

Én is az az ember vagyok, aki a halálos ágyáról is képes felkelni.

Ennek ellenére mondom azt, hogy _én_ vagyok a hülye és másnak nem kell annak lennie. Amit te írsz az már betegség, azzal pihenni kell. Nem beszélve arról, hogy vannak olyan enyhe lefolyású betegségek, amik viszont fertőznek, szóval ha az ember távol marad miatta, legalább a többit megkíméli.

Viszont a notórius "haldoklókat" nagyon nem szeretem, akik állandóan a legkisebb nyavalyával otthon vannak, akik meg a másnaposságot meg a lustaságot magyarázzák ki hányós-hasmenős sztorikkal, azokat kifejezetten fejbe tudnám vágni. Amikor nekem van ilyesmim, már alig van pofám felhívni a főnököt annyira elcsépelt hazugság lett ezekből az amúgy valódi és igen pocsék betegségekből a sok hazudozás miatt.

2019. ápr. 25. 04:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is megkaptam régen ezeket a "bezzeg én 40 fokos lázzal" dumákat. A szüleid meg primitív prolik.

Én dolgozó emberként ha tehetem itthon maradok. Telefonon elér aki akar, kisebb munkákat meg tudok csinálni. Viszont nem mindegy, hogy vannak munkatársaim akik "kemények" és bejárnak betegen, aztán egy hónapja nem tudnak kimászni belőle, én meg kihagytam 2-3 napot és át is ment rajtam a betegség. Hosszú távon sokkal jobban megéri pár nap pihenés.

2019. ápr. 25. 07:11
 5/7 anonim ***** válasza:
Nehéz ezt már megítélni: régebben azt mondtam, hogy ciki egy csepp megfázás miatt kimaradni. Ma már necces így megnyilvánulni, mert a személyiségi jogok, a GDPR, és egyéb jogok miatt mindenkinek mindenféle joga van...
2019. ápr. 25. 07:24
 6/7 anonim ***** válasza:
En ha mentem suliba betegen, mindig az volt, hogy maradjak mar otthon, ne fertozzem a tobbieket. Aztan egyszer otthonmaradtam es mar az volt a tema, hogy miert nem jarok iskolaba, biztos logok.
2019. ápr. 26. 13:11
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, jó tudni, hogy nem mindenki gondolkodik így :)

Utolsó, ismerős, mármint a lógással vádolós része...Ugye írtam a kérdésben, hogy most is beteg voltam és nem mentem, na az osztálytársaim mesélték is, hogy az osztályfőnök ma fél órás kiselőadást tartott rólam, hogy én mennyit lógok, amikor ebben a tanévben ezzel a 3 nappal együtt kb. 2 hetet, ha hiányoztam...Még így is többet hiányoztam, mint szoktam általában, mert ősszel megfáztam és mikor úgy tűnt, meggyógyultam, jöttem suliba, de kb. egy hét múlva visszaestem, ezért megint itthon maradtam pár napot.

És a poén az egészben, hogy eközben vannak olyan emberek az osztályban, akik tényleg alig járnak be és egy csomó tantárgyból le se tudják őket zárni, mert mindig hiányoznak, amikor megirattatnák velük a dogákat, amiket mi, többiek már fél éve megírtunk....De az persze nem baj :D

2019. ápr. 26. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!