Ti mit csinálnátok, ha a barátotok megfertőzött volna a HIV vírussal, mert Thaiföldön lefeküdt mindenféle lotyóval és utána nem húzott gumit?
Nem rólam van szó, az egyik barátnőmről. Szerintem az én világom összetörne, ha velem ez történne. Meg minimum kihajítanám és beperelném.
De mondjuk őt se értem, köztudott volt, hogy miért járnak évi 3-4 alkalommal "céges nyaralásra", mindig Thaiföldre. Amiatt az egyforma, olcsó kh..rvák miatt. Ott ezresével találnak.
Menjen el orvoshoz. Manapság már ott tartunk, hogy az időben felismert HIV fertőzés kordában tartható, gyógyszerekkel a főzésveszély szinte nullára csökkenthető és hosszú, normális életet lehet élni vele. Amúgy elvileg már két embert sikerült teljesen kigyógyítani belőle.
"Ma már igen nagy hatékonyságú gyógyszerek léteznek, amelyekkel a vírus szaporodása jelentős mértékben lelassítható, sőt ma már a vírusfertőzés megszüntethető.[2] A vírus szaporodását gátló gyógyszerek nem gyógyítják meg a HIV-fertőzést, de nagy mértékben lelassítják az immunrendszer pusztulását.[8] A HIV-fertőzés ilyen módon kezelhető, sőt egyre inkább gyógyítható krónikus fertőzés." (Wikipedia)
"There is no cure or vaccine; however, antiretroviral treatment can slow the course of the disease and may lead to a near-normal life expectancy.[5][6] Treatment is recommended as soon as the diagnosis is made."
"It is important to note that although HIV is highly virulent, transmission is greatly reduced when an HIV-infected person has a suppressed or undetectable viral load (<50 copies/ml) due to prolonged and successful anti-retroviral treatment. Hence, it can be said to be almost impossible (but still non-zero) for an HIV-infected person who has an undetectable viral load to transmit the virus, even during unprotected sexual intercourse, as there would be a negligible amount of HIV present in the seminal fluid, vaginal secretions or blood, for transmission to occur."
(Wikipedia)
"nem sak homoszexualisok között terjed,"
Ilyet nem is állítottam, csak míg anális szex esetén 20 % esélyed van elkapní úgy normál úton kb 2.
"nem csak anális úton, pl. vérrel is,"
Meg transzplacentárisan is, de nem állítottam, hogy csak análisan terjed, csak annyit, hogy normális szexxel nehéz elkapni.
"továbbá igenis komoly betegség."
Senki nem állította, hogy nem az.
Szövegértés elégtelen.
65%-oska, még mindig nem fogod fel, hogy nem számít, férfi vagy nő-e az illető, akivel az AIDS-es pasi lefekszik, attól még ugyanannyi esélye van elkapni a vírust?
Amúgy ahhoz képest, hogy az én szövegértésem elégtelen, mindenki lepontozta a válaszod, szóval nem csak én gondolom úgy, hogy idiótaságokat irkálsz :D Jaaah, hogy itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter...Értem...:/
Mellesleg ne olyan akarjon már kioktatni, aki nem tudja helyesen leírni többek között azt, hogy "szexszel" :D
78 százalékoska, előbújt a nyelvtannáci belőled? Meg a személyeskedés? Elég gáz húzás.
Egyébként hiába lett lepontozva ez csak annyit jelent, hogy az átlagembernek nem sok ismerete van a HIV vírus epidemiológiájáról.
Ha egy férfi HIV pozitív nővel szeretkezik sokkal kisebb eséllyel (fele) kapja el a vírust, mintha egy nő HIV pozitív férfival szeretkezne. Ennek az az oka, hogy az ondó önmagában tartalmazza a vírust, másrészt a pénisz többrétegű elszarusodó laphámja sokkal kevésbé jelentős behatolási kapu, mint a nők vagina nyálkahártyája, vagy anális szex során a végbél nyálkahártyája. Anális szex során pedig a sérülékeny végbél nyálkahártya okozza az eltérést.
Egyébként parancsolj
Ez a CDC oldala tehát ennél megbízhatóbb forrás nem hiszem, hogy kell...
Annyiból valóban tévedtem, hogy az átvitel esélye kisebb mint gondoltam, vaginális szex esetén 1-2 ezrelék nemtől függően nem pedig százalék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!