Telefonszám alaoján bárki lenyomzható Messengeren?
Most vetzem észre, beírom a számát is felveszi a delikvenst...
Ezért nem volt megadva sokáig a számom, mert bárki megkereshef, de a biztonság, kétlépcsős bejelentkezés maitt fontos...
Ezt hogyan tudom beállítani?
Mert a telefonszámot beállítottam, hogy csak én láthassam...
Ööööö... tényleg van olyan (ostoba), aki megadja a számát egy netes programban? :-O
Én azt hittem, ezt csak a program mondja, becsapásként, hogy ismerősök megadták ... szerintem kizárt, hogy legyen ilyen hülye.
3, mi ebben az ostobaság? Nekem pl nem tudja "feltörni" senki se a gmail, se a face fiókom (értsd jól, átlagembereknél nyilván nincs feltörés :D), mert azonnal értesítést kapok, sőt meg kell erősítenem a dolgot.
Arról nem is szólva, hogy a kérdésben szereplő messenger egy telefonos chat applikáció, ugyanúgy, mint a viber, a whatsapp és társai. Ezek mindegyike telefonszámot használ azonosításra, ebben semmi extra nincs.
Az csak egy extra dolog, hogy a messenger összeköthető a face fiókkal, vagyis kvázi azzal lépsz be. Emiatt lett ez a legelterjettebb chat app.
3: Az ebben az ostobaság, hogy ezek ún. szenzitiv adatok, amik rengeteg károkozásra, élet tönkretételére, gazdasági és idegi kicsinálásra, gyilkosságra is felhasználhatók. A törvény különleges védelmet biztosít számukra, hogy senki kezébe ne kerülhessenek. Rengeteget költ rá az állam, hogy egymástól szeparáltan kezeljen minden szenzitív adatot, egyik hivatal nem láthat bele a másik adatbázisába.
Ha nem világos, hogyan, miért, akkor tanulmányozd a szenzitív adatok témakörét!
Nekem egy külön diplomám van erre (2 éves képzés), hogy hogyan kell ezt megvalósítani az államigazgatásban.
Erre te meg kiadod őket csak mert ott egy rubrika. Gratulálok.
4: Az tökjó, de te hány éves voltál a net születésekor? Én 24, és tudom, hogy egy e-mail is olyan, mintha egy nyílt levelezőlapot adnál fel. Bárki olvashatja.
Bármi, amit felteszel a netre, kvázi nyilvános, mert egy 6 éves gyerek ha kicsit kiváncsi, pár nap alatt elsajátít olyan hálózati ismereteket, hogy nincs titok előtte.
Nekem lőtték szét poénból postafiókomat (átkozódó szövegeket küldtek ki mindenkinek a nevemben, aki a postaládámban volt címzettként), írtak poénból a képernyőmre, mikor éppen levelet írtam, kiolvasták a postafiókomat és meglebegtették az intim infóimat, lopták el telefonszámomat és adták el marketinges cégnek, aki zaklatott, stb.
Szóval csak ennek megfelelően gépelj be bármit a neten.
A telefonszámot többnyire titkos számként szeretjük tartani. Én is mindig olyan SIM-et veszek, ami üzlet nevére van regisztrálva.
Az, hogy a szolgáltatónál évente adategyeztetés van, az már egy óriási szemétség a korábbi jogrendszerhez képest és nem kompatibilis vele.
Ezek úgy kb. köztudott dolgok.
"azonnal értesítést kapok"
Ezt rosszul tudod. Nem a feltörésről kapsz értesítést, hanem arról, ha nem arról az eszközről akar bejelentkezni valaki, amiről a legtöbbet jelentkezel be.
Én pl. mindig máshonnan jelentkezem be, ez volna az internet lényege.
A feltörés az nem úgy megy, hogy valaki tudja a jelszavadat és azzal lép be.:D Az illetéktelen behatoláshoz egyáltalán nem kell jelszó.
Higgyétek el én sem akartam megadni, de addig sorozatosan belépett valahogyan az öcsém, most nem tud, mióta van a kézfaktpros hitelesítés...
Továbbá igen, vigyázni kell vele, de nost ha megszűntetném a számoz, se lennék nyugodt.
Az meg nincs összefüggésben, hogy feltörtél az emailedet... Meg alapból nem küldünk senkinek meztelen képet, én inkább ezen képedek el a mai világban, hogy mennyien akadnak még ilyenek... Ez nem elég "szenzitív"?
A telefonszám, meg még plusz biztonságot is ad, hogy nehezebben lehessen bejutni a fiókodba...
Csak szeringem ez egy nagyon szar funkció, hogy meg lehet vele keresni embereket, kvázi, mint egy tudakozó, csak sokkal jobb...
De ez miért probléma?
Mármint, a viber is olyan, hogyha valakinek megvan a telefonszámod, akkor felvehet ismerősnek. És megteheti valaki, hogy random telefonszámokat ad meg, hogy milyen embereket dob ki, de lássuk be, nem jellemző. :)
Ha a telefonszámod úgy van beállítva, hogy csak te lásd, akkor elvileg nem tudnak az alapján rád keresni. Akkor csak a felhasználóneved/face fiókod alapján találnak meg.
Idézet súgóból:
"a Messenger lehetővé teszi, hogy a telefonszám megadásával vegyél fel embereket a partnerlistádra. Ha szeretnéd, hogy az emberek a mobiltelefonszámod segítségével kapcsolatba léphessenek veled, erősítsd meg a telefonszámodat, amikor először bejelentkezel a Messengerbe.
A Messenger ekkor esetleg azt kéri, hogy a „Ki kereshet meg a megadott telefonszámod alapján?” beállításnál add meg a Nyilvános lehetőséget. Nyilvános beállítás esetén a Messengeren is elérhetnek azok, akiknek már megvan a telefonszámod."
Ha nem nyilvanos, akkor nem kereshetnek meg logikusan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!