Mit kell a, , mizu’’-ra válaszolni a semmin kívűl?
mi az újság = mi 'z újság = mizujs = mizu
csak azért írtam le, hogy ha esetleg nem lenne egyértelmű neked, vagy bárkinek, aki a kérdést olvassa, hogy honnan jön ez a szó :)
(Tehát pl. a "jól" nem releváns válasz, mert nem azt jelenti a kérdés, hogy "hogy vagy?")
Nyelvújító divatmajmok használják ezt a szót. Legalább olyan irritáló-idegesítő, mint az állandó "Zsír"-ozás.
Egyszer volt valami hülye hazai vetélkedő, azt egyszer egy szemüveges dagadt gyerek lett a játékos, na annak minden 5. szava az volt, hogy ZSÍR. Az ilyet úgy hátbarúgnám, hogy szétesik...
Pl.:
“Éppen most végeztem a nagytakarítással, most pihentem le. Lassan megyünk a kutyával sétálni, veled mizu?”
Mint a világ legidétlenebb kérdésére, a semmin kívül nem nagyon lehet mást mondani. Az a baj ezzel, hogy olyan személytelen és sose tudni, hogy aki kérdezi, azt tényleg érdekli, vagy csak úgy kérdezte. Én azt mondom, hogy ha valakit tényleg érdekel, akkor a "semmi" válasz után úgyis meg fogja kérdezni, hogy "hogy telt a napod?" vagy "mit csinálsz most" vagy ha valami konkrétum érdekli, akkor arra kérdez rá.
Egyébként nekem sokszor az a tapsztalatom, hogy aki ezt kérdezi, az csak azért kérdezi, hogy visszakérdezzek és elmeséljen valamit.
Szia, mizu?
Szia semmi. Veled?
*És kezdődik a szájmenés*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!