Egyetemen/kollégiumban van esélye, hogy (önkéntelenül) nyíltabb lesz az ember?
Igen, ez elég valószínű. Nem lesz annyi magánszférád, mint otthon, és sok mindenen osztoznod kell másokkal.
Kompromisszumokat kell kötni, jobb esetben nem csak te leszel tekintettel rájuk, hanem ők is rád. Én is ebben bízom, idén megyek egyetemre, és a kolit magamnak tervezem fizetni. Az biztos, hogy egy introvertáltnak elég nagy kihívás lesz, de legalább jó irányba fejlődök majd tőle.
Igen. Kapásból kapsz 2-3 vadidegent a nyakadba akikhez muszáj alkalmazkodnod. Ha jófejek még ki is fognak rángatni magukkal ide-oda.
A friendzone marhaságot meg felejtsd el. Utálom amikor barátkozok egy pasival és kiderül, hogy fuckzone-ba rakott....
Ez nem csak esélyes, de 100%, hogy így lesz. Én is ilyen voltam, nem is akartam koleszba menni, aztán megszerettem. Ez együtt jár az egyetemista léttel, sokkal jobb, mint szobát/lakást bérelni.
Ami a költségeket illeti, ez attól függ, milyen szakon vagy. Ha tudsz mellette diákmunkát vállalni (van rá időd az órák és a tanulás mellett), akkor illik legalább alkalmi munkákat vállalni. Aztán második szemesztertől az ösztöndíj is segítség lehet, azonban teljesen nem feltétlen tudsz függetlenedni a szüleid pénztárcájától, és, ha segíteni akarnak, ne utasítsd vissza :) Csak lássák rajtad, hogy nem vered el a pénzt, nem hülyeségekre költöd.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!