Hogyan lehet egy zsenivel élni együtt?
Hagyjuk már azt a förtelmes Agymenőket, könyörgöm...
Nem túlzás amúgy azt állítani a srácról, hogy zseni?? Miből gondolod, hogy érdemes rá ezt mondani?
Nekem két ismerősöm nagyon okos volt; lehet làtni ha valaki zseni vagy a közelében hár, AGYMENŐZÉS nélkül. Egyszerűen a viselkedése, a felfogása, a beszéde.
Nem éltem velük, de sokat voltunk együtt.
Kicsit bajkeverő volt az egyik, imádta áthágni a szabályokat. Mesélte, hogy az adrenalin kell neki. De hétköznapi dolgoknál.
Neki nem volt kihasználva a zsenialítása (különleges oktatás, stb). A tehetségéhez képest nem volt kihívás a tanulás.
Egyszer megkérdeztem, azt mondta magas pontot ért el régebben az iq teszten, de diszkréten megtartotta magának az eredményt egy "Nem emlékszem mennyit értem el a teszten." mondattal.
Bármiről lehetett vele beszélgetni.
Néha magába fordult, máskor nyitott volt; de a magányos pillanataiban sem zavarta el az embereket.
A barátaival kincsként bánt és nekik notóriusan becsmérelte a nem oly közeli ismerősök tudását - pl pionír helyett azt mondta, "pionitárius" vagy egy szóban felcserélt két betűt, stb.
A határokat ismerte, pl nem mászott a barátai aurájába, tudta, mikor kell meghúzódni a háttérben.
A hisztit nem szerette.
A másiknak azt hiszem 137 vagy 139 volt. 140 alatti, de okos.
Ő neki nagy kihívásokat adtak szülők, tanárok, iskolán belül s kívül... ami lekötötte.
Visszahúzódó volt, a szabályokat betartó.
jókat lehetett vele beszêlni, emellett sokat bohóckodtunk, nevettünk.
a hangulata nem ingadozó. Másokat nem becsmérelt a tudatlansága miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!