Ha nyernétek a lottón 1 milliárd forintot kinek adnátok belőle, mennyit osztanátok szét?
Testvér, unokatestvér...
Barát, munkatárs?
Kinek mennyit, milyen szempontból? Pl: az egyik sokkal szegényebb, nagy adósággal. Aki kapott, gyorsan elkölti, kaphat még?
7-es vagyok, egyébként osztom a 8-as ötletét, én se mondanám meg senkinek, hogy nyertem.
A testvéremnek se, mert onnantól a családja megölne.
Valószínűleg azt mondanám, nyertem egy tized, vagy huszad ennyi pénzt, és a többit magamra költöm.
"Eltitkolnám a nyereményt... Nem adnék senkinek... Aki nekem nem adna, annak én sem adok."
Csak körbe kell nézni, és kristálytisztán láthatjuk híres magyar mentalitásunk tükröződését, amit majd a gyerekeinknek is továbbadunk...
Magyarország jobban teljesít!
Adna a hóhér...
Én viszont bejárnám az egész világot, és remek kis képeslapokat küldenék mindenhonnan ahol éppen vagyok a "szeretett" rokonaimnak, hogy még véletlenül se felejtsék el, hogy amíg ők élik a kis unalmas életüket, addig én milyen jól szórakozom. :)
Senkinek nem adnék belőle.
Pár hónap, tálán egy év is még az ember találna értelmes befektetéseket. Az senkinek nem lenne jó, ha szétszórnék 100 millát ismerősök, rokonok között.
Tesómnak adnék, mert szeretem, és amúgy is megosztok vele mindent. Szüleim már nincsenek, nagyszülő, nagybátyák, nagynénik meg ideköltöznének a lépcsőházba, hogy adjak pénzt, betörnék az ajtót.
(Anyukám segített az egyik testvérének, mert munkanélküli volt, a másik (dolgozó) testvére is akarta tőle ugyanazt az összeget. Nem magyar mentalitás, tapasztalat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!